Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tobb_szaz_indulo_es_versenyszam_az_olimpian

Több száz induló és új versenyszám a diákolimpián

Tizenhárom bajnokság, illetve sportág szerepel a szeptemberben kezdődő diákolimpia programjában. A Hegyvidéki Szabadidősport Kft. szervezésében a XII. kerületi iskolák tanulói az idei tanévben először túraversenyen is részt vehetnek.

Vitathatatlanul a diákolimpia a Hegyvidék legnépesebb versenysorozata, a különböző bajnokságokban minden évben több száz általános iskolás és középiskolás méri össze ügyességét. Az idén tizenhárom versenyszámban, illetve sportágban hirdet versenyeket a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Kft. A programnaptárban úszás, kispályás foci, „Fitt leszel, ha itt leszel”, atlétika-váltóbajnokság, összetett bajnokság, pályabajnokság és mezei futóverseny, kosárlabda, röplabda, floorball, partizán (kidobós), valamint szellemi olimpia szerepel – derült ki a kerületi testnevelők szokásos évnyitó értekezletén.
Az „Előzd meg a fogaskerekűt!” túraszámának népszerűségét látva minden bizonnyal sokan örülnek annak, hogy újdonságként túraversenyt is beiktattak a programba, amit az 1–2–3. korcsoportosok számára szerveznek. A diákolimpia kiírása nem változik, az iskolák közötti pontversenybe a csapat- és egyéni eredmények mellett a részvétel is beleszámít: azok az iskolák, amelyek a legtöbb diákot nevezik az adott versenyre, pluszpontokra számíthatnak.
Érdemes tehát mozgósítani a gyerekeket, annál is inkább, mert várhatóan ebben a tanévben is szinte valamennyi kerületi iskola, az önkormányzathoz tartozó intézmények mellett az ELTE és a Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolái, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola és a Budai Középiskola is részt vesznek a viadalokon. Egy-egy számban pedig a Lauder, a Britannica International School, a Tüskevár és a Budapesti Német Iskola is rajthoz áll majd. Lesz vendégcsapat is, a néhány éve tartó együttműködés keretében az V. kerületi Xantus János iskola csapatai a tervek szerint floorballban és kispályás fociban csapnak össze a hegyvidéki fiatalokkal.

-ály