Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rendben_lezajlottak_a_nyari_utepitesek

Rendben lezajlottak a nyári útépítések

Újabb járdák, lépcsők és útszakaszok rekonstrukciója fejeződött be a XII. kerületben. A többi között megújult a Mese és a Fészek lépcső, míg a BKK – az önkormányzat kérésére – a gyalogosközlekedés biztonságának javítása érdekében új zebrát jelölt ki a Költő utcában.

A terveknek megfelelően és határidőre befejeződtek a nyár második felében – a már elkészült fejlesztések folytatásaként – megkezdett közterületi út-, járda- és lépcsőfejlesztések. Ízléses kialakítású térkő burkolatot építettek a korábban meglehetősen rossz állapotú Mese lépcső helyén, valamint újrarakták a kapcsolódó nagykockakő burkolatot, így most már biztonságosan közlekedhetnek a gyalogosok.
Teljesen felújították a Fészek lépcsőt, csökkentve a pihenők túlzott dőlését és a lépcsőfellépők közötti különbségeket. A szükséges helyeken az idősek kedvéért kapaszkodókat alakítottak ki. A Magas úton a Csille tér és az S-kanyar között, míg az Evetke utcában a teljes szakaszon felújították az útpályát, és véglegesen megoldották a korábban több ízben gondot okozó csapadékvíz elvezetését.
Újdonság, hogy az útépítésekkel kapcsolatos tudnivalókról az önkormányzat a munkaterület közelében kihelyezett táblák segítségével ad tájékoztatást. A munkálatok befejezését követően a környéken élők és az arra közlekedők türelmét megköszönő táblákat helyeznek ki az érintett útszakaszokra.
A Diana utcában gondos előkészítés után megkezdődött a parkot körben szegélyező, rossz állapotú terméskő támfal és a hozzá tartozó kovácsoltvas kerítés szakszerű felújítása. Különös gondot fordítanak a régi elemek megőrzésére és korhű felújítására.
Az önkormányzat kérésére a Budapesti Közlekedési Központ áthelyezte a Költő és a Felhő utca kereszteződésénél található jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet a Költő utca Mátyás király úti kereszteződéséhez. A változtatással az utasok rövidebb úton érhetik el a Mátyás király útról a hegyvidéki városközpont felé tartó 21-es, 21A, 212-es és 990-es autóbuszok megállóhelyét. Az átkelést biztosító jelzőlámpa távkapcsolóval vezérelhető, valamint beszélő hangjelzőt is kapott, ami nagymértékben megkönnyíti a Mátyás király úti Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvodája, Iskolája lakóinak közlekedését.

mm.