Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rablók rendőrkézen

Nyakláncletépőket, szállodai tolvajokat, valamint idős hölgyek értékeire utazó, általában piacokon ténykedő rablót is elfogtak a rendőrök az elmúlt hetekben. A piaci bűnözőt több budai kapitányság közös akciója eredményeként sikerült kézre keríteni.

Időseket támadott meg

Három kerület közös akciójának eredményeként kerítették elő a rendőrök a rablással gyanúsított J. Ferenc 39 éves, szalmatercsi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július közepén az I., a II. és a XII. kerületben több alkalommal is idős hölgyeket támadott meg. Általában piacokon rabolta el a táskájukat és értékeiket, majd elmenekült a helyszínről. A BRFK I., II. és XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy közös akció keretében beazonosították a férfit, és augusztus 2-án délelőtt a Széll Kálmán téren elfogták.

Aranyláncot raboltak

A hegyvidéki rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vételük mellett – két fiatal lány, a 14 éves H. K. és a 17 éves N. H. budapesti lakosok ellen, valamint orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. P. 16 éves budapesti lakos ellen. A beszámolók szerint a két lány július 28-án este 11 óra körül a 61-es villamos Nyúl utcai megállójánál leszállt a járműről, majd N. a nyitott ablakon benyúlt, és letépte egy hölgy nyakából az arany nyakláncát. Ezt követően mindketten elszaladtak. Az ékszert 16 éves társuk értékesítette. A rendőrök a három fiatalt otthonaikban fogták el.

Szemtanúk segítettek

A kerületi rendőrkapitányság eljárást indított – fogva tartása mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Attila 33 éves, tiszabezdédi lakos ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy július 6-án délután a Szendrő utcában megtámadott egy járókelőt, és letépte nyakából két aranyláncát. A sértett a nyaklánca után nyúlt, de a dulakodás közben elesett és megsérült. B. Attila a bűncselekmény elkövetése után a Szent Orbán tér irányába futott. Két szemtanú a sértett segítségére sietett, és a férfi után hajtott. A Galántai utcában érték utol, és a hegyvidéki rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartották. B. Attila ruházatának átvizsgálása során előkerült a két aranylánc, valamint az azokhoz tartozó aranymedál is.

Szállodai „szarkák”

A kerületi rendőrkapitányság eljárást folytat lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Ferenc 39 éves, budapesti és M. Béláné 48 éves, miskolci lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak július 23-án délután betörték egy hegyvidéki szálloda hátsó ablakát, majd bementek az épületbe, és rézküszöböket, fém csaptelepeket, nyomásmérőt, elektromos erősítőt, konyhai edényeket, metszőollót, valamint kábeleket gyűjtöttek össze két nagy bevásárlószatyorba. A páros épp egy hátizsákot pakolt tele, amikor a szálloda gondnoka a helyszínre érkezett: miután meghallotta a kutatással járó zajt, értesítette a rendőrséget. K. Ferenc elmenekült, de társa nem volt ilyen gyors, őt a rövid időn belül kiérkező hegyvidéki rendőrök fogták el a helyszínen. Nem sokkal később a hotel közelében a férfira is rábukkantak.

z.