Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aktiv_Hegyvidek_ingyenes_gerincjoga

Aktív Hegyvidék: ingyenes gerincjóga

Októbertől tovább bővül a kerületben élők számára ingyenes sportolási lehetőségeket biztosító Aktív Hegyvidék programsorozat kínálata. A Karmayoga Stúdió gerincjóga-foglalkozásain kéthetente szombatonként vehetnek részt a XII. kerületi lakcímkártyával rendelkezők.

Az önkormányzat által működtetett Aktív Hegyvidék programsorozat az őszi szezonban is ingyenes sportolási lehetőséget kínál a kerületben élőknek, kortól és nemtől függetlenül. Érdeklődőből nincs hiány, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hegyvidékiek kedvelik a különböző edzésformákat, sokan járnak rendszeresen a foglalkozásokra.
A kéréseket, javaslatokat is figyelembe véve októbertől újabb egészségmegőrző programmal bővül az Aktív Hegyvidék kínálata. A Böszörményi úti Karmayoga Stúdióban zajló gerincjóga a hatha jóga ősi művészetét a gyógytorna és az anatómia modern kori tudásával egyesíti. Éppen ezért rendkívül kifinomult, gyengéd és biztonságos stílus, kifejezetten ajánlott azoknak, akik hosszú ideje nem sportoltak, vagy nem végeztek intenzívebb mozgást.
A gyakorlatok a gerinc mobilizálására, a has- és hátizmok erősítésére, az ízületek átmozgatására helyezik a fő hangsúlyt. Lehetőség nyílik az otthon is végezhető finom nyújtások, légzéstechnikák és relaxáció biztonságos elsajátítására. A gerincjóga mindemellett energetizálja a testet, segít oldani a stresszt.
A hegyvidékiek számára – a kellő figyelem és hatékonyság érdekében tíz-tizennégy fő részvételével – szombatonként szakképzett jógaoktatók tartják meg az órákat. A gerincjóga-foglalkozások helyszíne: XII., Böszörményi út 44­–46., II. emelet. Előzetes bejelentkezés szükséges Schmidt Andreánál, telefonszáma: 06/30-635-5870. Az órák őszi-téli időpontjai: október 4., 18., november 8., 22. december 6., 20. 16.00–17.30-ig.

em.