Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Biztonsagi_intezkedesek_a_Szent_Janos_Korhazban

Biztonsági intézkedések a János kórházban

Egy néhány hete történt szombathelyi csecsemőrablási ügy kapcsán – amikor is a városi kórház szülészeti osztályáról ellopott újszülött a rendőrség segítségével került vissza az intézménybe – vizsgálatot rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága. Ennek keretében az ország kórházainak újszülött osztályain soron kívül ellenőrizték az őrzésvédelem, valamint a biztonsági rendszerek működésének hatékonyságát.
„A Szent János Kórházban több intézkedés is történt a csecsemők biztonsága érdekében” – mondta el érdeklődésünkre dr. László Andrea, az intézmény rendészeti csoportjának vezetője. Az ápolási igazgató döntése alapján az újszülötteket őrző helyiségekbe ezentúl csak az anya léphet be, vagy az anya helyett – amennyiben erre írásos felhatalmazása van – az édesapa. Ráadásul mostantól nem lehet egyszerűen benyitni oda, a kilincses ajtót ugyanis nyomógombos beengedő rendszerre cserélték. További biztonsági intézkedésként a szülészeti és az újszülött osztály bejáratainál kamerákat helyeztek el.
A kórházból való távozás szabályait is szigorították. Az elbocsátás során az édesanya nemcsak a zárójelentést és a gyermek egészségügyi könyvét kapja meg, hanem egy kilépőkártyát is kézhez vehet, amelynek kiadásáról azonnal értesítik a biztonsági szolgálatot. A kapuknál jelen lévő vagyonőrök csak a kártya leadása után engedhetik tovább az újszülöttel távozókat.
Mindezen felül a kisbaba karjára helyezett azonosító szalagot nem lehet levenni mindaddig, amíg a szülők nem hagyták el vele a kórház területét. A rendészeti csoport vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a vagyonőrök, amennyiben szükségesnek tartják, a kilépés során csomagellenőrzést is végezhetnek, ami szintén a kórházi biztonság erősítését szolgálja.

sz.

Új parkolási rend

Az ősz folyamán új parkolási rendet vezetnek be a Szent János Kórházban. A továbbiakban az autóval érkezők nyomtatott kártyát kapnak a kapunál, ezzel tudják majd a parkolás időarányos díját kiegyenlíteni a bent felállított két automatánál. Azok, akik hozzátartozójukat szállítják, fél óráig továbbra is ingyenesen tartózkodhatnak járművükkel a kórház területén.