Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gesztenye Napok 2014

Idén szeptember 27-28-án várják az érdeklődőket a Gesztenye Napok programjaira. Részletes programfüzet letölthető innen.

Ifjúsági olimpiát nyert a hegyvidéki sportlövő

Nagyszerűen szerepelt a kínai Nanjingban megrendezett második ifjúsági olimpián Péni István. A Városmajori Gimnázium 11.-es tanulója egyéniben a harmadik helyen végzett, míg párosban olimpiai bajnoki címet szerzett. A hegyvidéki diák gőzerővel készül a 2016-os, riói ötkarikás játékokra, célja, hogy egyszer a felnőttek között is a dobogó tetején álljon olimpián.

Még mindig aktív edzőlegenda

„Az életemben minden véletlen volt!” – mondta lapunknak a magyar röplabda „nagyasszonya”, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, aki parancsszóra kezdett el röplabdázni. Játékosként vb- és Eb-hatodik, edzőként olimpiai és világbajnoki negyedik helyig vezérelte csapatát, 2010-ben pedig bekerült a sportági Hírességek Csarnokába. Nyolcvanhat évesen is dolgozik: a Tamási Áron iskolában hegyvidéki diáklányokat edz.

„Bizalom nélkül elképzelhetetlen”

Az idén is a Semmelweis-napi ünnepségen díjazta a Hegyvidéki Önkormányzat a kerületi egészségügyben dolgozó szakemberek önzetlen és elkötelezett munkáját. A képviselő-testület döntése értelmében Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Egri Sándorné körzeti nővér, aki huszonhét éve gondoskodik a betegekről a zugligeti felnőtt háziorvosi rendelőben. Vele beszélgettünk munkájáról, a gyógyításról és hivatásbéli hitvallásáról.

Folytatódnak a „zöldprogramok”

Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodás és a természetvédelem népszerűsítését. Az idén ősszel is folytatódnak a hagyományos kerületi „zöldprogramok”, a közterületi virágültetések, a szervezett hulladékgyűjtések. A Gesztenyés kertben fákat telepítenek, míg a Magyar Elektromobilitás Napján árammal működő autó tesztvezetésére nyílik lehetőség.

Felavatták Boldog Teréz anya hegyvidéki szobrát

A jótékonyság nemzetközi napján szobrot avattak Boldog Teréz anya tiszteletére a róla elnevezett téren. A szentet ábrázoló alkotást Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, Mira Hoxha, Albánia nagykövetasszonya, Pokorni Zoltán polgármester, valamint Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius leplezte le ünnepélyes keretek között.

Megújult az Adonis és a Koszta József utca

Az idén közel félmilliárd forintot költött a Hegyvidéki Önkormányzat a kerületi utak, járdák és lépcsők fejlesztésére, valamint karbantartására. Nemrégiben fejeződött be az Adonis és a Koszta József utca rekonstrukciója, a munkálatok során az útpálya mellett a járdák is megújultak.

Kölyökpiac különlegességekkel

Gyerekek kínáltak a vásárlóknak saját készítésű süteményt, limonádét és különböző használati tárgyakat a Csaba utcai termelői piac nyárbúcsúztatóján.

Energetikai felújítás két oktatási intézményben

Két hegyvidéki oktatási intézmény energetikai felújítása zajlott le a nyáron. Pályázati támogatásból elkészült a Tamási Áron Általános Iskola és Német Nemzetiségi Két Tannyelvű Gimnázium „B” épületének homlokzati szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. A Normafa Óvoda Őzike tagóvodájában önkormányzati beruházásban a külső falak szigetelése mellett a fűtésrendszer korszerűsítése is megtörtént.

Gépjárművédelem a Hegyvidéken éjjel-nappal

Rendkívül kedvező feltételekkel juthatnak a legkorszerűbb gépjárműlopás-gátló eszközhöz a kerületi autósok. Műholdas (GPS alapú), huszonnégy órán keresztül a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó gépjárművédelmi rendszer telepítésére az önkormányzatnál lehet pályázni.

„Ég és föld között” a Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep alkotói

A Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep Budapest legrégebbi, ma is aktívan működő alkotótábora. A korábban született alkotásoknak és színvonalas kiállításoknak köszönhetően mára ismertté és elismertté vált a művészvilágban. Az idei művésztelep vendégei „ég és föld között” dolgoztak.

Megkezdődött a kerületi kamerahálózat bővítése

Már javában zajlanak a hegyvidéki térfigyelő rendszer bővítésének munkálatai, így néhány héten belül tíz új kamera figyeli majd a jelentősebb csomópontok forgalmát. Az önkormányzat újszerű pályázatokkal is igyekszik tenni a közbiztonság javítása érdekében – ezek egyike a Gépjárművédelem a Hegyvidéken című felhívás, amellyel az autólopások megelőzéséhez kaphatnak komoly segítséget az itt élők.

Fejlesztési forrásokhoz juthat a Szent János Kórház

Megújult a Szent János Kórház koraszülötteket ellátó Perinatális Intenzív Centruma. Az erről hírt adó sajtótájékoztatón Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Pokorni Zoltán polgármester arról is szólt, hogy a betegellátás színvonalának javítása, valamint az egyetemi oktatóbázis bővítése érdekében tárgyalások kezdődtek a Kútvölgyi és a János kórház közti szakmai együttműködés kialakításáról.