Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Negyed_evszazados_jubileum

Negyed évszázados jubileum

Oklevélátadással, koncertekkel és táncelőadással kezdődött meg a Virányosi Közösségi Ház huszonöt éves fennállását ünneplő programsorozat. Az intézmény a családias légkörének és az önszerveződő kezdeményezésekre való örökös nyitottságának, valamint az ott dolgozó, válogatottan jó oktatói, tanfolyamvezetői gárdának köszönheti, hogy a kezdetektől napjainkig kedvelt találkozóhelye a környék lakosainak – fogalmazott köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester. A ház nemcsak a gyerekeknek, de szüleiknek is, az egész családnak számos programot kínál a hét minden napján.
Az alpolgármester és Herczeg Józsefné, a Virányosi Közösségi Ház igazgatónője oklevelet és virágot adott át Bánfai Ágnesnek kiemelkedő sportvezetői munkájáért, Gálbory Zsuzsannának a Happy Torna Stúdió vezetéséért, továbbá Mészáros Jánosnak az 1989–2014 között végzett segítő, Rollinger Károlynak lelkes és kiváló sakkszakkör-vezetői, Székely Attilának kiváló tánctanári, valamint Nagyné Orvos Gabriellának, a ház igazgatóhelyettesének az 1989 és 2014 között végzett kitartó munkájáért. Köszöntötték Timár Böskét és Timár Sándort, a Csillagszemű Táncegyüttes vezetőit, az évfordulóra készült tablók és kiadvány megvalósításában közreműködő Eördögh Judit címzetes igazgatót, Mihályi Magdolnát és Szamos Ivánt is. Az igazgatónő úgy fogalmazott, célkitűzései között szerepelt, hogy bebizonyítsa, a tradíciók őrzésével is lehet újat teremteni.
A megnyitó programjában fellépett a Csillagszeműek gyermek- és felnőttpárosa, Gryllus Vilmos, Vedres Csaba és Heinczinger Mika, a Misztrál együttes tagja. Az évforduló alkalmából ünnepi kiadvány, valamint az elmúlt két és fél évtized legsikeresebb rendezvényeit idéző tablók is készültek, ezeket a nagyközönség a Szarvas Gábor úti művelődési intézmény kiállítótermeiben tekintheti meg a következő hetekben.

J. Zs.