Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Komposztálókeretek az önkormányzattól

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok! A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöldfelület, kert övezi, amelyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékok körében egyre inkább terjed a szelektív gyűjtés, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják. Önkormányzatunk az idén

 

150 darab komposztálókeret

átvételére biztosít lehetőséget.

 

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, a peter.mihaly@hegyvidek.hu e-mail címen, valamint munkaidőben a 224-5961-es telefonszámon várjuk jelentkezését október 3-ig.

A komposztálóeszközök átvételére október 4-én, szombaton 9 és 12 óra között van lehetőség a polgármesteri hivatal melletti kis téren (XII., Böszörményi út 23–25.).

Az akcióval kapcsolatban további információkkal a városrendezési és főépítészi iroda munkatársa szolgál a 224-5961-es telefonszámon.

Kovács Lajos alpolgármester