Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kutyaval_a_Hegyvideken

Kutyával a Hegyvidéken

A Hegyvidéken élő gazdák előszeretettel látogatják az erdőket, parkokat, a megszokottnál nagyobb mozgáslehetőséget keresve kutyáiknak. A szabadjára engedett kedvencek miatt azonban előfordulhatnak konfliktusok a kutyások és nem kutyások között, illetve a kutyával erdőt járók és a vadászok között. Ez utóbbira legutóbb az év elején hozott az élet egy nagy visszhangot kiváltó, tragikus kimenetelű példát, amikor is a kerület határában, a Frank-hegyen vélhetően lelőttek egy póráz nélkül sétáltatott border collie-t.
„Úgy véljük, hogy a kutyatartással összefüggésben időről időre felmerülő konfliktusok sokszor az információhiányból fakadnak, ezért határoztuk el, hogy az önkormányzat honlapján belül létrehozunk egy tájékoztató oldalt” – mondta el lapunknak Pokorni Zoltán polgármester. A Kutyával a Hegyvidéken című oldalon a gazdák megismerhetik a legfontosabb tudnivalókat a városi kutyatartás, valamint a kutyával történő erdőjárás alapvető szabályairól, mindemellett hasznos információkat is találhatnak a kerületi kutyafuttatók, kutyapiszokgyűjtők, állatorvosi rendelők és állatmentő szervezetek elérhetőségeiről.
A polgármester megjegyezte, hogy az önkormányzat eddig is aktív volt „kutyás” ügyekben. Mostanáig tizenkét kutyafuttatót alakítottak ki, amelyek összterülete több mint 21 ezer négyzetméter. Két évvel ezelőtt nagyszabású kommunikációs kampányt indítottak a kutyapiszok visszaszorítására, és a kampány indulása óta már kétszáz kifejezetten a kutyaürülék gyűjtésére kialakított szemetest helyeztek ki a közterületeken.
Az új információs gyűjtőoldal elkészítése során a kerület együttműködött több kutyás szervezettel, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel. Az önkormányzat természetesen más érdekelt felek véleményére is kíváncsi, ezért szívesen fogadnak minden olyan tanácsot, javaslatot, ami hozzájárulhat a konfliktushelyzetek megelőzéséhez.

sz.

A Kutyával a Hegyvidéken című új információs oldal megtalálható az önkormányzat honlapján, a Szabadidő menüpont alatt. Cím: www.hegyvidek.hu/szabadido/kutyaval-hegyvideken.