Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_sportparkettan_tancolhatnak_a_Jokaisok

Új sportparkettán táncolhatnak a jókaisok

Valóra vált a Jókai iskolában több mint húsz éve működő néptánccsoport régi álma: a foglalkozásaik helyszínét biztosító kis tornateremben sportparkettát fektettek le, ami jobban kíméli a táncosok ízületeit. A megújult termet közös tánccal avatták fel az iskolások, valamint az önkormányzat képviseletében megjelenő vendégek.

A Hegyvidéki Önkormányzat több mint hárommillió forintos beruházásának eredményeképpen elkészült a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola 85 négyzetméteres kis tornatermének parkettázása. Az új burkolat különlegessége, hogy a parketta rendkívül rugalmas, úgynevezett lengőpárnafás alátétrendszerre került rá, ami csökkenti a sérülésveszélyt, jobban védi a táncosok, sportolók ízületeit. A parkettát erős sportlakk teszi ellenállóvá, amire az intenzív igénybevétel miatt van szükség.
Bettenbuk Krisztina, a Jókai Néptánccsoport vezetője az átadáson elmondta, hogy az iskolában heti egy alkalommal minden évfolyamban tanítanak néptáncot, emellett délutánonként rendszeresen zajlanak a próbák, foglalkozások, amelyekre 6-tól 60 éves korig, a jelenlegi és volt diákoktól a szülőkig mintegy százötvenen járnak. „Az új padlóval régi álmunk vált valóra” – jelentette ki boldogan a huszonkét évvel ezelőtt alapított tánccsoport vezetője, aki szerint a korábbiakhoz képest – eddig betonra fektetett linóleumon táncoltak – összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között gyakorolhatnak a csoportok.
A néptáncosok hetente legalább harminc órát töltenek a kis tornateremben, amelyet ezenfelül testnevelésórák megtartására is használnak, ezért különösen fontos volt az ízületkímélő burkolat kialakítása – hangsúlyozta Hellnerné Nádor Ildikó. A Jókai iskola igazgatója szólt arról is, hogy az önkormányzat jóvoltából a nyár folyamán nemcsak a kis tornaterem újult meg, hanem több helyütt nyílászárókat cseréltek, valamint elkezdődött a kerítés helyreállítása.
Az új sportparkettát néptánccal avatták fel az iskolások: a Jókai Néptánccsoportból a legkisebbek, a Tökmagok, valamint a nagyobbak közül a Napocskák és a Téblábok körtáncot jártak Bettenbuk Krisztina vezetésével. A játékba az önkormányzattól érkező vendégeket, köztük Pokorni Zoltán polgármestert, Fonti Krisztina alpolgármestert és Sikota Krisztinát, az oktatási és kulturális bizottság elnökét is bevonták a pedagógusok.

sz.