Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Diákolimpia: kosárlabda

Tizenhárom sportágban közel ezer általános iskolás és gimnazista méri össze ügyességét a Hegyvidéki Diákolimpián. Tavasszal kosárlabdával folytatódott a Hegyvidéki Szabadidősport Kft. által szervezett versenysorozat.
A négy korcsoportban valamennyi XII. kerületi önkormányzati fenntartású intézmény, továbbá az állandó résztvevőnek számító Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, valamint a Testnevelési Egyetem (TE) Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium képviseltette magát. A legkisebbek nem indultak, a 2. korcsoportosok viszont igen, számukra a Kós Károly iskola biztosította a helyszínt, valamint az életkoruknak megfelelő alacsonyabb kosárpalánkot. A nagyobbak a Városmajor utcai uszoda tornatermében játszottak.
Rendkívül kiegyensúlyozott volt a mezőny, a megszerezhető nyolc aranyérmen (a négy korosztályban a fiúk és a lányok külön csapatokat alkottak) hat iskola osztozott. Két-két első helyet szerzett a 2. korcsoportos lányok és a 3. korcsoportos fiúk között diadalmaskodó Virányos, valamint a 3. és a 4. korcsoportban is a legjobb lánycsapatot kiállító Pannonia Sacra. Rajtuk kívül a TE, az ELTE, az Arany és a Városmajori Gimnázium diákjai örülhettek végső győzelemnek.

(m.)