Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Támogatás a szemészetnek

A látássérült betegek tájékozódását megkönnyítő automatikus hangbehívó rendszert alakítottak ki a Szent János Kórház szemészeti osztályán. A rendszer kiépítésének költségeit a Hegyvidéki Önkormányzat állta.

Mozgással a csontritkulás ellen

A gyógytorna szerepe az időskori csontritkulás megelőzésében és gyógyításában címmel tartott előadást a Kulturális Szalonban, az Idősek Egészség Iskolája áprilisi találkozóján Ujkéry Noémi. Az Országos Gerincgyógyászati Központ gyógytornásza hangsúlyozta: az oszteoporózis tüneteit a mindennapos mozgás enyhíti a leghatékonyabban.

A Tantiban felragyogott a Michelin-csillag

Úgy nyűgöz le, hogy közben nem akar zavarba ejteni. A Tanti étterem séfje, Pesti István mai polgári konyhájával és a hagyományos technológiák alkalmazásával készített ételeivel érdemelte ki a Tanti számára az éttermi Oscart, a Michelin-csillagot. A séf, aki a többi közt a Bábel és a Baldaszti’s éttermekben szerzett komoly hírnevet korábban, a letisztult, élményszerű fogások mellett teszi le a voksát.

Évszázados házak, évszázados történetek

Az idén is ünnepeltek a százéves fővárosi épületek. A Hegyvidéken az Alkotás utca 11. és a Királyhágó tér 1. alatti társasházak múltjába és jelenébe engedtek bepillantást az ott lakók.

„Annyi mindent szeretnék még eljátszani”

Még csak huszonhat éves, de világszerte ismerik és elismerik a hegyvidéki zongoraművészt, aki márciusban megkapta a magyar állam által adományozható legmagasabb zenei kitüntetést. A Liszt Ferenc-díjas Balázs Jánossal beszélgettünk.

Két emelet vidámság

Régi hagyomány, hogy a hegyvidéki óvodások tavasszal a polgármesteri hivatalban mutatják be a különböző vizuális technikákkal készített kézműves munkáikat, rajzaikat és kisplasztikáikat. Ezúttal a természet szépségeit örökítették meg a gyerekek.

Határtalanul az Arany János iskolában

Tavaly nyert el pályázati támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium. „Az ipari forradalom utáni történelmi és természettudományos fejlődés Magyarországon” című projekt a Határtalanul! program segítségével, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium közreműködésével valósulhatott meg.

„Meg tudjátok tenni!”

A Tamási Áron iskola sikeresen pályázott egy nemzetközi Comenius iskolai együttműködési programra. Két év alatt a diákok megismerhették a demokrácia különböző szintjeit.

Tavaszköszöntő az Anna-réten

2015. május 1-jén 10-16 óráig tavaszköszöntő programok a Normafán, az Anna-réten. Környezettudatos élményprogram, kosaras körhinta, ládaderbi, népi ügyességi játékok, arcfestő, kézműves foglalkozás, madárodú készítés, babjátszó, helytörténeti előadás, 40 perces tájtörténeti és természetismereti séták.

Fórum a Normafa közlekedési kérdéseiről

A Normafa rendbetétele kapcsán az egyik kulcskérdés a közlekedési, parkolási problémák rendezése. Mivel a jelenlegi, síház melletti parkoló áthelyezése és a fogaskerekű nyomvonalának meghosszabbítása kapcsán számos kérdés felmerült a közelben lakók részéről, ezért az önkormányzat fórumot szervezett a Jókai Klubban.

Mozgó fogadóóra Pokorni Zoltán polgármesterrel

2015. május 7-én, csütörtökön 9 órától Pokorni Zoltán polgármester mozgó fogadóórájára várja mindazon kerületi polgárokat, akik szívesen csatlakoznak hozzá egy hegyvidéki sétára, ahol örömmel válaszol a Normafa rendbetételével kapcsolatos kérdéseikre.

Lakossági Fórum a Normafáról

2015. május 17-én a hegyvidéki polgárok népszavazáson dönthetnek a Normafa jövőjéről. A környezeti hatásvizsgálatok és a társadalmi egyeztetések alapján a koncepció készen van a terület rendezésére, a Normafa természeti értékeinek megőrzésére, a jelenlegi problémák megoldására. Ezt ismerhetik meg 2015. április 29-én, szerdán 17 órakor lakossági fórum keretein belül a Barabás Villában.

Tiszta udvar, rendes ház 2015

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozat keretében immár hetedik alkalommal hirdet pályázatot „Tiszta udvar, rendes ház 2015.” címmel. Az idei évben ismét újabb kategóriával bővült a pályázat, hiszen már nemcsak kertjeikkel, balkonjaikkal és erkélyeikkel pályázhatnak a társasházi közösségek, hanem az úgynevezett „konyhakertjeikkel” is, ahol különböző zöldségeket, gyümölcsöket vagy fűszernövényeket termesztenek.

Városmajori Futóklub kedd esténként

Minden kedden 18 órától Városmajori Futóklub a Városmajor Parkban. A szervezők célja, hogy egyre többen vegyenek részt a közös kedd esti futáson, amely minden résztvevő számára ingyenes, ráadásul egészséges, és kifejezetten szórakoztató program. Kezdő és haladó edzések, Nike cipőteszt, sorsolásos ajándékok, és egy csomó további érdekesség várja a városmajori futókat. Bővebb információ a Városmajori Futóklub Facebook oldalán.

Fuss a csúcsra április 25-én!

Győzd le a János-hegyi Erzsébet-kilátó 134 lépcsőfokát április 25-én, szombaton 10 és 14 óra között! A nevezés ingyenes, minden indulót pólóval ajándékoznak meg a szervezők, korcsoportonként az első három helyezett érmet kap. A verseny ideje alatt színes színpadi és sportprogramok, arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár várja az érdeklődőket.