Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Adomanygyujto_husveti_vasar

Adománygyűjtő húsvéti vásár

Hagyomány a Virányos Általános Iskolában, hogy húsvét előtt többnapos adománygyűjtő vásárt tartanak a diákok, így történt ez az idén is. A szokásoknak megfelelően az osztályfőnökök és a rajztanárok előzetesen megállapodtak, hogy melyik osztály mivel készül a programra. Az alapanyagot a szülői munkaközösség biztosította, sőt volt olyan nap, amikor a szülők is besegítettek a munkába – mesélte Szerdahelyiné Jászberényi Ágnes igazgató.
Az ünnepkörhöz kapcsolódó ajándéktárgyakat – tojástartókat, nemezelt húsvéti díszeket, hűtőmágnest, horgolt tojásokat, ajtódíszeket, húsvéti kosarakat – többnyire a technikaórákon, a napközisek délutáni szabadidős foglalkozásain, valamint a rajz és technika szakkörökben készítették a gyerekek. Minden osztály a tanórai szünetekben árusított, az eladásból befolyó bevételt a szülői munkaközösség kapta meg.
„A pénzből jut a kisebb iskolai fejlesztésekre, ilyen az ötödik évfolyamosok termeinek nyári kifestése, csinosítása. Szintén részben önerőből, a szülők és az adománygyűjtő programok segítségével kezdtünk hozzá a linóleumpadlók szalagparkettára cseréléséhez, ami jól halad, több osztályban már sikerült elvégezni” – sorolta az eredményeket az igazgató.
A tapasztalatok szerint a közösségi munkában elkészülő felújításokat a gyerekek sokkal inkább a magukénak érzik, jobban vigyáznak ezekre. Nem véletlenül támogatja Pokorni Zoltán polgármester is a szülők és a diákok részvételével megvalósuló iskolaszépítéseket, mert ezek a közös munka által többletértéket képviselnek.

sm.