Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tavaszi fejlesztések a MOM Sportban

Folyamatosan szépül a MOM Sport Uszoda és Sportközpont annak érdekében, hogy a látogatókat még jobb körülmények fogadják. A tavaszi szezont virágosítással, takarítással és az uszodatér megújításával kezdte az intézmény.

Könnyebbé tehető a változókor

A változókorral járó egészségügyi tünetekről és a panaszok enyhítésének lehetőségeiről esett szó az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem márciusi előadásán. A hormonális okokról dr. Fontányi Zoltán nőgyógyász beszélt az érdeklődőknek.

Kávézva játszani

A márciusban megnyílt Board Game Cafénak köszönhetően a Nagyenyed utca a budapesti fiatalok egyik legnépszerűbb találkozási pontjává vált. A különleges kávézóban közel négyszáz társasjáték közül választhatnak a kikapcsolódásra vágyók.

Gundel Takács Gábor és A halászkirály legendája

„Az én filmem” rajongóinak ismét felejthetetlen pillanatokban lehetett részük, a programsorozat legutóbbi estjén a sportimádó Gundel Takács Gábor humorával hívta hasizomgyakorlatra a jelenlévőket. Az újságíró-műsorvezetőt választott filmjének, A halászkirály legendájának köszönhetően ismerhettük meg közelebbről.

„Úgy kell zenélnünk, hogy legyen kinek!”

Születésnapi lemezét mutatja be Csík János április 16-án 20 órától a MOM Kulturális Központban. Az Úgy élni, mint a fák című albumon az elmúlt ötven év számára jelentős mozzanatait dolgozta fel a muzsikus, aki olyan zenészekkel együtt lép színpadra, mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna, valamint a Csík zenekar egyes tagjai. Életről, halálról, zenéről, csodáról beszélgettünk a prímással.

Hegyvidéki diákok szociális munkája

A következő tanévtől kezdve csak azok a középiskolások kaphatják meg az érettségi bizonyítványt, akik legalább ötven óra karitatív tevékenységet tudnak igazolni. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjai számos kerületi intézményben végeznek segítő munkát.

Ki mit tud? az autizmus világnapján

Ki mit tud? vetélkedővel csatlakozott az autizmus világnapjához a Fekete István Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A programon az autizmussal élő tanulók is részt vettek.

Egyeztetések a Városháza tér-projektről

Új, többfunkciós, a gyalogosközlekedést előnyben részesítő városrészközpontot alakítana ki az önkormányzat a polgármesteri hivatal épülete körül. A tervezők és a hivatal munkatársai Pokorni Zoltán polgármester közreműködésével ennek részleteiről egyeztettek a környékbeli lakókkal.

Befejeződött a közterületeken a jégkár utáni takarítás

Óriási mennyiségű fatörmelék borította be a Hegyvidék felső részeit a tavaly decemberi jégkár után. A Normafa környéki erdőterületeken a kidőlt fák, leszakadt ágak összegyűjtése és aprítása valószínűleg még hónapokig eltart, az érintett utcák rendbetétele azonban már befejeződött. Az önkormányzat a továbbiakban nem tudja elszállítani a kertekből kihelyezett zöldhulladékot, ennek gyűjtésére a korábbi gyakorlatnak megfelelően az FKF Nonprofit Zrt. biztosít lehetőséget.

Közös érdek a futópálya épségének megőrzése

A sportolni vágyók közül többen is megkeresték lapunkat, amiért a városmajori futókörön kutyasétáltatók, babakocsit tolók, kerékpárosok nehezítik meg a sportolást. Utánajártunk, mi a helyzet.

Oktatóközpont a Fácánosban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Pokorni Zoltán polgármester a zugligeti Fácános területére látogattak, hogy megtekintsék a Normafa-program keretében kialakítandó környezet- és természetvédelmi oktatóközpont helyszínét, valamint megbeszélést folytassanak az államtitkárság és az önkormányzat együttműködésének lehetőségeiről. A találkozó tapasztalatairól Pokorni Zoltánt kérdeztük.

Társasházi pályázatok

Az idén is vissza nem térítendő támogatásokkal járul hozzá a Hegyvidéki Önkormányzat a társasházi felújításokhoz, valamint az előre nem látható károk helyreállításához. Külön pályázaton indulhatnak a legalább ötven albetétes házak, amelyekkel két évre szóló szerződést kötnek. A lakóközösségek összesen 54 millió forintot nyerhetnek el.

Forgalomkorlátozások a 39-es busz vonalán

Áprilisban is folytatódnak a megkezdett útfelújítások. A Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út kereszteződésében körforgalom épül, zajlik a Hóvirág út és a Rácz Aladár út szakaszos rekonstrukciója, valamint megkezdődött a Határőr út, a Goldmark Károly utca és a Tóth Lőrinc utca átépítése a 39-es autóbusz vonalán.

Köztársasági elnöki látogatás a Normafánál

Áder János köztársasági elnök a tavalyi jégkárt követően márciusban végigjárta a Normafa környékét, hogy tájékozódjon a terület jelenlegi helyzetéről. Pokorni Zoltán polgármester és Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója kalauzolta és ismertette meg az államfőt az önkormányzat által tervezett rehabilitációs program részleteivel.

Tiszta udvar, rendes ház 2015. pályázat

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozat keretében immár hetedik alkalommal hirdet pályázatot „Tiszta udvar, rendes ház 2015.” címmel. Nevezni 2015. április 24-ig lehet.

Hegyvidéki Nagytakarítás április 18-án

Itt a tavasz, varázsoljuk tisztává lakókörnyezetünket együtt április 18-án 10 órától. Találkozó a Normafa parkolónál. Csatlkozzon Ön is! Tisztán szebb a kerület!