Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Forgalomkorlatozas_a_39-es_busz_utvonalan1

Forgalomkorlátozások a 39-es busz vonalán

Áprilisban is folytatódnak a megkezdett útfelújítások. A Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út kereszteződésében körforgalom épül, zajlik a Hóvirág út és a Rácz Aladár út szakaszos rekonstrukciója, valamint megkezdődött a Határőr út, a Goldmark Károly utca és a Tóth Lőrinc utca átépítése a 39-es autóbusz vonalán.

Az ütemtervnek megfelelően halad a körforgalom építése a Németvölgyi út–Stromfeld Aurél út–Pagony utca csomópontjában. A fejlesztés idejére, várhatóan május 10-ig, a kereszteződést lezárták, az autósoknak a Németvölgyi út–Szendi árok–Stromfeld Aurél út–Apor Vilmos tér–Böszörményi út terelőutat javasolják. A Stromfeld Aurél úton egyenesen haladók irányonként egy-egy forgalmi sávon közlekedhetnek.
Május végéig tart a Hóvirág út és a Rácz Aladár út felújítása. A Márton Áron tér és a Hó utca közötti szakaszon kicserélik az úttestet, valamint a járda rossz állapotú, töredezett és megsüllyedt burkolatát, a buszmegállók bazaltbeton burkolatot kapnak, a hiányzó, sérült szegélyköveket pótolják, a kereszteződéseket akadálymentessé teszik. Az orvosi rendelőnél középső járdaszigetes, megvilágított zebra készül. Az útépítés idején az autóbuszok közlekedése változatlan marad, de a buszmegállók új burkolatának építésekor útszűkületre kell számítani.
A 102-es autóbusz zugligeti végállomásán már befejeződött a felszállóhely átépítése, a leszállóhelyen viszont május végéig dolgoznak. Egyirányúvá tették a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti szakaszát, ezért a 21-es és a 21A busz a 102-es korábbi, Csaba utcai végállomásáról indul.
Elkezdődött a Határőr út, a Goldmark Károly utca és a Tóth Lőrinc utca felújítása a 39-es busz vonalán. A Goldmark Károly utcában, a Határőr út és a Tóth Lőrinc utca közötti 400 méteres szakaszon a kopóréteg cseréjén kívül a buszmegálló 15 méteres peront kap. Szélesítik az útpályát a Csemegi utca csatlakozásánál, nagykockakőre cserélik a bal oldali garázssor rossz állapotú szegélyét, leaszfaltozzák a behajtókat, kicserélik a járdák burkolatát.Forgalomkorlatozas_a_39-es_busz_utvonalan2A Goldmark Károly utca és a Ráth György utca között megújul a Határőr út. A Ráth György utcai kereszteződésben kiemelt szegélyes gyalogos-védőszigetet létesítenek, a Csaba utcai csatlakozásnál parkolásgátló szigeteket alakítanak ki, a Goldmark Károly utca és a Határőr út csomópontja szűkebbre épül, a kétoldali parkolást záróvonalakkal szabályozzák. A felújítás során a kapubeállók nagykockakő szegélyeket kapnak. Hasonló fejlesztés történik a Tóth Lőrinc utca Goldmark Károly utca és Istenhegyi út közötti részén, emellett átépítik a buszmegálló és a járdák burkolatát.
A munkálatok miatt április 22-ig lezárják a Tóth Lőrinc utca és a Goldmark Károly utca bal oldalát a Székács utcáig. A Goldmark Károly utca e szakaszát dél felé egyirányúvá teszik. A Tóth Lőrinc utca nevű buszmegállót áthelyezik az útsziget jobb oldalára, az Istenhegyi út nevű megálló ideiglenesen megszűnik.
Április 22-től május 8-ig az útszakaszok jobb oldalát zárják le, az egyirányúvá tétel megmarad, a buszmegállókat azonban visszahelyezik. Május 8. és 27. között a Goldmark Károly utca jobb oldalán, a Székács úttól a Határőr útig zajlik majd a munka, az útszakaszt dél felé egyirányúvá teszik.
Május 28. és június 17. között a Goldmark Károly utcában a Székács úttól a Határőr útig a bal oldalon nem közlekedhetnek a gépjárművek. A Goldmark Károly utca ez idő alatt a félpályás szakaszon dél felé egyirányú lesz. Ezt követően július 6-ig a Határőr út jobb oldalán folyik majd a munka, a Goldmark Károly utcától a szakaszhatárig, a Határőr utat dél felé egyirányúvá teszik. Július 6. és 21. között a Goldmark Károly utcától a szakaszhatárig a Határőr út bal oldalán nem közlekedhetnek az autók. Az építkezéssel érintett területeken a parkolást is korlátozzák.

mm.