Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Husveti_iskolai_kertiparti

Húsvéti iskolai kertiparti

Rendhagyó feladatot kaptak a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon a Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon tanulói: több száz húsvéti csokitojást kellett megkeresniük az iskola kertjében. Az édességekkel és a kerti partit követő Mikola Péter-műsorral a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény lepte meg a gyerekeket.
„Fontosnak tartjuk, hogy a Normafa a sérült emberek számára is nyitott legyen, és minél több örömet okozzon. Így merült fel, hogy rendezzünk húsvéti ünnepséget az iskolában, ezzel is közelebb hozva a természetet a gyerekekhez” – mondta el Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény vezetője.
Az együttműködés nem ért véget a mostani programmal, a parkfenntartó állandó kapcsolatot szeretne kialakítani a Hegyhát úti iskolával. Mikó Gergely szerint az ott dolgozó pedagógusok és a diákok a közös programok során ötleteikkel, meglátásaikkal sokat segíthetnek abban, hogy az intézmény még kényelmesebbé és vonzóbbá tehesse az erdőt.
„Sűrűn járunk a Rege parkba, a játszótérre, rendszeresen kirándulunk a közeli erdőkbe – mesélte Ammerné Nagymihály Emília, a Gennaro Verolino iskola igazgatója. – Mindez nagyszerűen illeszkedik a testi és a környezeti nevelés területén meghatározott célkitűzéseinkhez, amibe a védett állatok, növények megismerése, valamint az erdő helyes használatának, a környezet tiszteletének megtanítása is beletartozik.”
Az iskolában évek óta szelektíven gyűjtik a műanyag és a papírhulladékot, környezetbarát tisztítószereket használnak. Január óta reformkonyha működik, kevesebb olajban sült terméket és édességet, viszont több halat, zöldséget, gyümölcsöt kapnak a gyerekek, akik maguk is hozzájárulnak a környezet védelméhez: ügyelnek arra, hogy az üres helyiségekben ne maradjanak felkapcsolva a lámpák, ha csepegő csapot látnak, azonnal szólnak a tanároknak. Az eddig elért eredményeik elismeréseként a Gennaro Verolino az idén elnyerte az ökoiskola címet.

sm.