Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Dupla_annyi_biciklit_szallit_a_Fogaskereku

Dupla annyi biciklit szállít a fogaskerekű

Átépített fogaskerekűt állított forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szerelvény az eddigi nyolc helyett tizenhat kerékpár biztonságos szállítását teszi lehetővé. Amennyiben a tesztüzem sikeresnek bizonyul, a többi kocsit is átalakítják.
Biciklit egy plusz vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, vagy kerékpárbérlettel lehet a fogaskerekűre, azaz a 60-as villamosra felvinni, ez alól az egyébként ingyenesen utazók sem kapnak felmentést. A fejlesztésre a BKK szerint a növekvő igények miatt volt szükség, a tapasztalatok szerint ugyanis egyre több kerékpáros használja a járatot, ahogyan Budapest-szerte folyamatosan nő a biciklizők aránya.
A szállítási feltételek nem változtak, a biciklit a vezérpótkocsiban erre a célra szolgáló kampókra akasztva, tépőzárral kell rögzíteni. Nem lehet a szolgáltatást igénybe venni speciális kialakítású, például cargo, tandem vagy motoros kerékpárral. Az elsőként átalakított 55-65 pályaszámú jármű helyzetéről a BKK FUTÁR Utazástervező felületén tájékozódhatnak az utasok.

s.