Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajandek_a_liszterzekenyeknek

Ajándék a lisztérzékenyeknek

Minden karácsonykor megajándékozzák a segítségre szorulókat a Hegyvidék–YBL WPC vízilabdacsapat játékosai, vezetői. Ezúttal a Böszörményi úti Kulturális Szalonban működő Budai Lisztérzékeny Csoport tagjait lepték meg gluténmentes élelmiszereket tartalmazó csomagokkal.

Ajándékokkal megrakodva érkeztek a Hegyvidék-YBL WPC vízilabdacsapat tagjai az ünnepek előtti héten a Kulturális Szalonba. Apólósoktöbb mint egy tucat gluténmentes termékekkel teli csomagot adtak át a Budai Lisztérzékeny Csoport tagjainak.
„Tavalyelőtt a Szent János Kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeket leptük meg, egy évea Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvodája, Iskolája számára vittünk ajándékokat – beszélt az előzményekről Köllő Attila vezetőedző, hozzátéve, hogy az adományozás öröme olyan élmény, amit mindenkinek érdemes megtapasztalnia. – A kerület befogadta a klubot, otthonra leltünk a Hegyvidéken, amit igyekszünk ily módon is meghálálni.”
A Budai Lisztérzékeny Csoportot bemutató Sűrűné Elek Ildikó elmondta, hogy az elmúlt tíz évben először a Szent János Kórházban, majd a Kútvölgyi úti kórházban tartották meg találkozóikat, onnan tették át székhelyüket a Kulturális Szalonba.
„Minden hónap második szerdáján délután öt órától várjuk az érdeklődőket. Ilyenkora kötetlen beszélgetés mellett szakmai tanácsadás is zajlik. Rendszeresen szervezünk előadásokat, ezeken a meghívott orvosok és dietetikus szakemberek a felmerülő kérdésekre is válaszolnak. Népszerű a közös sütés-főzés, amikorlehetőség nyílik a gluténmentes receptek kipróbálására, a tapasztalatok cseréjére” – sorolta a főbb programokat Sűrűné Elek Ildikó. Mint mondta, egy-egyilyen délután tizenöt-húsz embergyűlik össze, míg az előadásokon jóval többen vannak.
Ami a vízilabdázók által vitt ajándékokat illeti: a csomagokat olyan családok kapták meg, amelyekben többenis lisztérzékenységben szenvednek.

sm.

További információk a Budai Lisztérzékeny Csoportról:06/30-911-2803, suruneildi@gmail.com.