Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kivalo_tuzoltokat_jutalmaztak

Kiváló tűzoltókat jutalmaztak

Karácsony előtt tűzoltókat jutalmazott a Hegyvidéki Önkormányzat. A december eleji jégkármentesítés során is nagyszerűen helytálló szakembereknek Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester köszönte meg egész éves munkájukat.
„Az önkormányzat minden évben igyekszik támogatást nyújtani a Hegyvidéken szolgálatot teljesítő tűzoltóknak, a katasztrófavédelem munkatársainak. Véletlen, hogy a mostani jutalmazást megelőzte egy rendkívüli esemény, a kerület felső részét sújtó jégkár, melynek során gyors és szakszerű segítséget kaptak az érintett lakók a hatóságok részéről” – mondta el Pokorni Zoltán a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokság épületében rendezett ünnepségen. A polgármester hozzátette: a szakemberek a kármentesítés során nehéz körülmények között végeztek áldozatkész munkát, amiért mindannyian köszönettel tartozunk nekik.
„Nem várunk hálát a munkánkért, de nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor azoktól kapunk köszönetet, akiknek a védelmére esküt tettünk” – jelentette ki Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Az igazgató kiemelte, hogy a jegesedés miatti veszélyelhárítással kapcsolatban kiválóan tudtak együttműködni az önkormányzattal, példaértékű volt a közös munka. Megjegyezte: a Hegyvidéki Önkormányzat évről évre jelentős támogatást nyújt a tűzoltóságnak, 2003 óta közel 70 millió forintot kaptak a dolgozók jutalmazására, valamint az infrastrukturális körülmények javítására.
A Hegyvidéken végzett kiemelkedő munkájáért az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség alá tartozó II. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részéről tizenhat, míg a parancsnokság égisze alatt működő Budavári Katasztrófavédelmi Őrs állományából kilenc tűzoltó összesen kétmillió forint jutalmat vehetett át az önkormányzat közrendvédelmi közalapítványának közreműködésével. A parancsokság tavaly egymillió forint támogatást is kapott a kerülettől a munkakörülmények javítására: az ebből vásárolt anyagok felhasználásával a tűzoltók saját kezűleg, társadalmi munkában újítottak fel egy öltözőt, egy mosdót és egy tantermet a Budakeszi úti laktanyában.

d.