Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szeretettel_toltott_karacsonyi_ebed

Szeretettel töltött karácsonyi ebéd

A hagyományokhoz hűen advent utolsó vasárnapján az önkormányzat ismét karácsonyi ebéddel kedveskedett a Hegyvidéken élő rászoruló, magányos időseknek.Az ízletes fogásokat elegáns környezetben, meghitt hangulatban fogyaszthatták el a vendégek.

Immár tizenkét éve az adventi időszakban mindig ünnepi ebéddel kedveskedik az önkormányzat a rászoruló hegyvidéki nyugdíjasoknak.Kezdetbena szabadban, később a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ Kiss János altábornagy utcai étkezőjében zajlott a program,a múlt esztendő végén viszont a MOM Kulturális Központ elegáns kupolatermében fogyaszthatták el a vendégek a finom fogásokat.
„Fontos, hogy megadjuk a módját ennek az alkalomnak. Nemcsak az étel számít, hanem az is, hogy találkozhatunk egymással, asztalhoz ülhetünk, beszélgethetünk.A magány a karácsony időszakában még fájdalmasabb azoknak az időseknek, akik egyedül élnek. Ez a találkozás azonban segít, hogy észrevegyük a barátainkat, megbecsüljük a közösséget. Az élet néha keserű, de ha odafigyelünk az ilyen alkalmakra, megláthatjuk a jó és kellemes dolgokat is” – fogalmazott köszöntőjében Pokorni Zoltán polgármester, aki Kovács Lajos alpolgármesterrel együtt közreműködött az ételek szervírozásában.
A karácsonyi díszítésű asztalokra főfogáskéntaszalt szilvával töltött pulykamell és burgonyapüré, míg desszertként ízletes muffin került – ez utóbbit Szokoli Erzsébet, a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központvezetője készítette.A meghívottak számára azonban mégsem a kulináris élvezetek tették felejthetetlenné a napot.
„Sok olyan idős van a kerületben, aki valamilyen oknál fogva magányosan tölti az ünnepeket. Nekik szerettünk volna kedveskedni az ünnepi ebéddel, amelyetezúttal sokkal meghittebb, nyugodtabb és kényelmesebb körülmények között fogyaszthattak el, mint évekkel ezelőtt, az adventi vásár forgatagában” – mondta Szokoli Erzsébet, aki nem először kedveskedettáltala készített édességgel a kerületben élő időseknek.
Klárának nemrég halt meg a férje, egyedül él. „Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem ezen az ebéden. Finomak az ételek, de az élmény még csodálatosabb volt!” – jelentette kia hölgy, aki bízik abban, hogy jövőre is részt vehet majd a különleges karácsonyi eseményen.
Kovács Lajos alpolgármester ekképpen összegzett: „Évközben is találkozunk azokkal az emberekkel, akikkel most közösen fogyaszthattuk el a karácsonyi menüt, ám ez az egyetlen alkalom, amikor egymás mellett ülhetünk, és hétköznapi dolgokról beszélgethetünk. Ez az, amivel ezeket a kapcsolatokat emberivé lehet varázsolni.”

Boussebaa Mimi