Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uszopalantak_varosmajori_galaja

Úszópalánták városmajori gálája

Hagyomány, hogy az önkormányzat Városmajor utcai uszodájában működő Buborék úszóiskola nagyszabású gálán látja vendégül növendékeit az év végén. A kétnapos rendezvényen ezúttal háromszáz úszópalánta vett részt. A gyerekek többsége a hegyvidéki iskolákból és óvodákból érkezett, hiszen az úszóiskola az oktatási-nevelési intézmények számára csoportos foglalkozásokat is szervez.
Elsőként a kicsiből a mély vízbe nemrégiben átkerülő apróságok versenyeztek „deszka nélküli hát lábtempó” és „gyors lábtempó deszkával” kategóriákban. A huszonöt méteres távot száznál is többen teljesítették, a legfiatalabb versenyző, Homoki Blanka alig múlt négyéves.
Másnap a félhaladók gyors- és hátúszásban, a haladók mind a négy úszásnemben, azaz mell- és pillangóúszásban is összemérték tudásukat. Nem hiányozhatott a tanár-diák vegyesváltó-verseny sem, amelyen szoros küzdelemben a tanítványok nyertek. Ez is jelzi az úszóiskolában zajló szakmai munka eredményességét.
A gála fénypontjaként az annak idején a Buborékból világhódító útjára induló Szilágyi Liliána mutatta meg tíz hosszon keresztül, hogyan úszik egy ifjúsági olimpiai bajnok (vele készült beszélgetésünket fentebb olvashatják). Végezetül a Buborék-palánták megismerkedhettek a víz feletti egyensúlyozás és az állószörfözés mesterfogásaival – mindkét bemutató osztatlan sikert aratott.
A szokásoknak megfelelően valamennyi versenyző Buborék-pólót, -emléklapot és -érmet kapott, míg a legjobbakat arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmazták.

(-ály)