Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Koszonet_a_betlehemepitoknek

Köszönet a betlehemépítőknek

Ünnepséget rendezett az önkormányzat azoknak a közösségeknek, amelyek saját készítésű betlehemeikkel tették szebbé, hangulatosabbá a karácsony előtti várakozás időszakát. A múlt év végén tizenhat csapat állította ki műveit a közterületeken.
„Jó dolog úgy járni-kelni a Hegyvidéken, hogy látjuk az itt élő közösségek alkotásait, s jó azoknak is, akik részt vesznek ebben a közös munkában” – mondta a MOM Kulturális Központ kupolatermében rendezett eseményen Pokorni Zoltán polgármester, aki köszönetét fejezte ki a közreműködőknek. Szólt arról is, hogy az önkormányzat folytatni kívánja az „Építsünk közösen betlehemet!” címmel 2009 óta minden évben meghirdetett programját, ám a jelenlegi forma átalakításán gondolkodik, hogy azok is kedvet kapjanak a közös alkotásra, akik eddig nem jelentkeztek.
Pokorni Zoltán és Fonti Krisztina alpolgármester ajándékcsomagokat adott át azoknak a közösségeknek, amelyek december elején köztéri betlehemeket állítottak az önkormányzat felhívására. Az elmúlt hetekben a Normafa, a Süni és a Zölderdő Óvoda, a Fekete István, a Jókai Mór és a Németvölgyi iskola, valamint a Fejlesztő Napközi Otthon csapatainak munkáit láthattuk a Hegyvidék utcáin.
A Kulturális Szalon és a Németvölgyi Gondozási Központ tagjai, a Szépkorúakért a Hegyvidéken közösségfejlesztési program résztvevői, továbbá a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, valamint a MOM Kulturális Központ munkatársai (utóbbiak nevezés nélkül) szintén kiállították alkotásaikat. Hozzájuk hasonlóan a Hegyvidéki Nagycsaládosok, a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség, a Betlehem Manufaktúra és a Szentpéteri Alkotóműhely közössége is hozzájárult egy-egy művel az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

d.