Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fitneszvilágbajnok a Tamási iskolából

Elsőként nyerte meg magyar versenyző az INBA fitnesz-világbajnokság korosztályos döntőjét a 8–11 évesek között. A Nyitrán megrendezett seregszemlén a Tamási Áron iskolába járó Patyi Jázmin szerzett aranyérmet.

Téli gondoskodás szobanövényeinkről

Ezekben a hónapokban szobanövényeink nem fáznak, életüket mégis alaposan megnehezítik az ilyenkor kialakuló környezeti feltételek, kiemelten is a fényhiány. Emiatt aztán a lakás védett környezetében is szűkös időszak számukra a tél.

„Mindennél többet jelent, hogy magyarokat gyógyíthatok”

Világszínvonalú mellkassebészeti részleggel büszkélkedhet az Országos Onkológiai Intézet, ahol a legmodernebb kulcslyukműtétek és lézeres beavatkozások mellett hamarosan tüdőtranszplantáció elvégzésére is lehetőség nyílik. Az osztályt vezető Rényi-Vámos Ferenccel az orvosi hivatásról, a sebészet szépségeiről, a magyarságtudatról, a transzplantáció fontosságáról, valamint szűkebb pátriájáról, a Hegyvidékről beszélgettünk.

Ínyenc menüsor a szürke téli napokra

Kedves Olvasó!Az elkövetkező időszakban olyan receptekkel, érdekességekkel, helyi ínyencségekkel találkozhat majd ezen az oldalon, amelyek remélhetőleg felkeltik az érdeklődését. Szeretném felhívni a figyelmet különleges és egyszerű, elfeledett és újra felfedezett ételekre, valamint olyanokra, amelyek másképp is elkészíthetők, mint ahogy a hétköznapi rohanásban össze szoktuk dobni őket, de lesznek itt ünnepi, sok munkát igénylő fogások és kifejezetten gyors, egészséges étkek is. Egy dolog a közös bennük: finomak! A receptek sora kiegészül majd a XII. kerület éttermeiről szóló cikkekkel, itt dolgozó séfek portréival, szakácskönyvkritikákkal és számos egyéb információval, ami az étkezés örömeihez kapcsolódik. Remélem, Önnek is olyan nagy kedve telik majd mindezek elolvasásában, mint nekem a megírásukban!

Lévai Balázs új szerepben

„Az én filmem” házigazdája új szerepet kapott: jól megszokott helyét átadta Winkler Nórának, ő pedig egy estére a vendégeknek fenntartott székbe ült. Lévai Balázs a Nagyítás című filmet hozta el a MOM Kulturális Központ közönségének.

Kiállításmegnyitó meditációval

Régóta várt a pillanatra, mégis, amikor az első vendég belépett a Hegyvidék Galériába, izgatottá vált, félni kezdett. „Zavarban voltam, hogy a közönség a lelkembe lát” – mondta őszintén. Lajos József első önálló budapesti kiállítása, az alkotói szándéknak megfelelően, emberséget és szeretet sugároz.

Bővül, színesedik az óvodai képzés

Módszertani képzéssel is kiegészült az idei első óvodavezetői értekezlet januárban. A polgármesteri hivataloktatási és közművelődési irodája ezzel is segíteni szeretné a pedagógusok számára kötelező százhúszórás képzés kreditjeinek feltöltését.

Már elérhetők az Erzsébet-program pályázatai

A szociálisan rászorulók, a közlekedési és postai szakágazatban, valamint a köznevelési területen dolgozók is pályázhatnak az Erzsébet-program kiírásában szereplő üdülési szolgáltatásokra. Az idén hatmilliárd forintból hét célcsoport számára hatvannyolc pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Tanítás helyett lazítás – pedagógusbál a MOM-ban

Hangosan szólt az énekük, felcsavarták a szőnyeget, beszálltak a Limbo hintóba, és pettyes ruhájukban még a Casino Twistre is táncoltak egy jót. A hegyvidéki pedagógusok ismét megmutatták, nemcsak a hivatásukban állnak helyt, hanem a parketten is. Mert nem vitás, időnként mindenkinek kell egy kis áramszünet…

Jövő tavaszra fejeződik be a Széll Kálmán tér átépítése

Szinte hihetetlen, hogy oly sok ígérgetés után végre tényleg elkezdődött a Széll Kálmán tér fejlesztése. A tervek alapján egy modern, rendezett, az eddigiekhez képest sokkal jobban használható teret hoznak létre. A megújult csomópont átadására még bő egy évet várni kell; a munkálatok miatt ideiglenesen jelentősen megváltozott több villamos- és buszjárat közlekedése.

Érdemes sietni!

Aki még nem tette meg, mindenképpen váltsa ki a 2015-re szóló parkolási engedélyét, annak hiányában ugyanis január 31-e után senki sem parkolhat ingyenesen a kerület fizetőövezeteiben. Az engedély kiadása a polgármesteri hivatalban az érkezés sorrendjében történik, és csupán néhány percet vesz igénybe.

Kitűzték a Normafa-rehabilitáció legfontosabb céljait

A képviselő-testület januári ülésén döntött arról, milyen célokat figyelembe véve történjen meg a Normafa területének helyreállítása – amennyiben az erre vonatkozó helyi népszavazáson a szavazók többsége támogatja az önkormányzat megoldási javaslatait.