Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Csaladi_sportnap

Családi sportnap

Közösségépítő programra hívta a diákokat és szüleiket a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett családi sportdélelőtt lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők kötetlen formában találkozzanak az iskolában tanító pedagógusokkal, valamint jobban megismerjék egymást.
A szórakoztató programok során a tanárok bizonyították, hogy nem csupán a katedrán, hanem a színpadon is magabiztosan mozognak. A nap közös zenés bemelegítéssel kezdődött – Duchon Péter testnevelő vezetésével –, majd az iskola tanári karának „ritmikusgimnasztika-válogatottja” adta elő karikagyakorlatát. A siker nem maradt el, a lelkes közönség visszatapsolta a látványos produkciót. Megérte tehát a hosszú felkészülés: a pedagógusok egy hónapon keresztül rendszeresen gyakorolták a koreográfiát, az utolsó héten minden reggel 7 órától külön edzést tartottak.
A műsor második részében Antal Sári és Szeidl Réka légkarika-, míg dr. Váraljai Orsolya silk légtorna-bemutatója következett. Ezután az udvaron családi váltóverseny és kispályás foci, a tornateremben röplabdamérkőzések, partizánbajnokság és női alakformáló torna, valamint Net Fit-feladatokból összeállított akadálypálya, büntetődobó-verseny és kosármeccsek várták a családokat.
Pihenésképpen a Diana parkban egy Trabantból átalakított tűzoltóautóval lehetett megtenni néhány kört, volt arcfestés és ugrálóvár, míg a Nemzeti Bűnmegelőzési Csoport játékos vetélkedőjén egy hatalmas kupa is gazdára talált. A Jókai első családi sportnapja jól sikerült – nem csoda, hogy a szervezők azon gondolkodnak, nem várnak egy évet, hanem már a következő tanév elején jöhet a folytatás!

m.