Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Evadzaro_Normafa-tura_faultetessel

Évadzáró Normafa-túra faültetéssel

Az 1800-as években a régi Nemzeti Színház színészei a játékszüneti normanapokon rándultak ki az akkor még Viharbükknek nevezett fához, ahol Schódelné Klein Rozália 1840-ben elénekelte Bellini Normájának áriáját. Innen ered az 1927-ig álló nevezetes bükkfa, valamint ennek nyomán a környék elnevezése – idézte fel a Normafa múltját Papp János színművész, aki több kollégájával együtt részt vett a MASZK Országos Színészegyesület hagyományteremtő szándékkal először megrendezett évadzáró Normafa-túráján.
A Normafánál tartott ünnepségen a rendezvény fővédnöke, Pokorni Zoltán polgármester szólt arról, hogy az önkormányzat a hely vonzóvá, szebbé tételén dolgozik. Mint mondta, támogathatónak tartja azt a kezdeményezést, hogy a környék új padjai a nemzet egy-egy színészének nevét viseljék, hiszen ez méltó lenne a hely hagyományaihoz.
Pokorny Lia és Kovács István színművészek megkoszorúzták a Normafa-emléktáblát, majd a jelenlévők Pokorni Zoltán polgármesterrel és Mikó Gergellyel, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény vezetőjével közösen elültettek egy új bükkfát a közelben, hogy ezzel is hozzájáruljanak a jégkárt szenvedő erdő megújulásához.

z.