Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_fogadoter_a_betegeknek

Fejlesztési hullám a gerincgyógyászati központban

Új betegfelvételi és adminisztrációs egységet alakítottak ki az Országos Gerincgyógyászati Központban. A Királyhágó utcai épület földszintjén létrehozott tágas ügyféltérben már zajlik a fekvő és járó betegek felvétele, valamint a fekvőbetegellátás-szervezés – a központi adminisztráció munkatársai és a diszpécserek is itt kaptak helyet.

„Évente több mint tízezer pácienst fogad intézményünk, sokan közülük a kerületből érkeznek. Naponta akár több százan is megfordulnak nálunk, ezért elengedhetetlenné vált, hogy gördülékenyebbé tegyük a betegirányítás folyamatát” – indokolta a fejlesztés szükségességét az ápolási igazgató. Bider Katalin elmondta, hogy az Országos Egészségpénztár által finanszírozott ellátásokra érkező betegeket a korábbi két-három helyett már hét ablaknál tudják fogadni, és egy korszerű digitális behívórendszert is kiépítettek, ami szintén jelentősen felgyorsította a bejelentkezést.
A magas szintű minőségi és esztétikai elvárásoknak megfelelő, új, elegáns fogadótér egy évek óta használaton kívüli épületrész teljes körű felújításával jött létre. „Intézetünk a gerincgyógyászat világszínvonalú szakmai műhelye, arra törekszünk, hogy az ellátás körülményei is megközelítsék a kimagasló szakmai színvonalat” – hangsúlyozta az ápolási igazgató.
A fogadótér kiépítésével egy nagy fejlesztési hullám első szakasza ért véget az intézményben. Folyamatban van az új, korszerű intenzív osztály kialakítása, még az idén átadnak egy modern központi sterilizáló osztályt, továbbá a diagnosztikai osztály korszerűsítése részeként üzembe helyeznek egy új MR-készüléket is.

sz.