Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hangya-dijat_kaptak_a_zugligeti_szulok

Hangya-díjat kaptak a zugligeti szülők

Vidám családi programmal búcsúzott a nevelési évtől a Zugliget Óvoda. A hagyományos kerti ünnep szervezéséből és lebonyolításából a szülők is kivették részüket: zöldségekből és gyümölcsökből formálták meg azokat a témákat, amikkel a gyerekek az év során foglalkoztak. A többi között az évszakok, a jég és a tenger világa is megelevenedett az asztalokon, az „ehető” kiállításon ráadásul nem érvényesült a „mindent a szemnek…” elve, hiszen miután alaposan szemügyre vették a gyerekek, nyugodtan megkóstolhatták a finom és egészséges alkotásokat.
A szokásoknak megfelelően a családi napon vehették át jól megérdemelt elismeréseiket azok a szülők, akik segítették az óvoda működését, hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek még jobban érezzék magukat második otthonukban. Volt, aki a kertrendezésben, az adventi koszorúk összeállításában, a plakátok elkészítésében, a könyvcserebere szervezésében, míg mások a csoportszobák játékainak felújításában, a közösségi feladatok megszervezésében vettek részt. Önzetlen munkájáért mindenkinek járt az emléklap, a legszorgalmasabbak pedig az óvoda legmagasabb kitüntetését, a „Hangya-díjat” is megkapták.
Az elismerések átadását követően kezdődhetett a játék. Az óvoda kertjében kialakított akadálypályát kizárólag szülő–gyerek-párosok teljesíthették. A feladatok nem kevésbé voltak érdekesek, mint a kiállítás: a krumplidobó verseny és a talicskatolás mellett az „Öltözz gyorsan!” is komoly ügyességet igényelt. Az ez utóbbi során eltanult mesterfogásoknak a reggeli készülődéskor is hasznát vehetik majd a családtagok.
Természetesen az ajándékok sem hiányozhattak, minden csoport sportszereket vehetett át, a győztes pedig külön jutalomban részesült. A kerti ünnep zárásaként a Zabszalma együttes gondoskodott a talpalávalóról.

(-ály)