Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ki a mester két keréken?

Kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedőt hirdetett meg „Ki a mester két keréken?” címmel 10–12 éves gyerekek számára az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Autóklub Ifjúsági Bizottsága. A program a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) éves Európai Közlekedésbiztonsági Versenyéhez csatlakozik, aminek a nemzetközi döntőjét az idén ősszel tartják meg Bécsben.
A napokban lezajló fővárosi döntőben a XII. kerületet a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium két diákja képviselte. A versenyzőknek a KRESZ előírásaival kapcsolatos elméleti, valamint kerékpáros gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük.
A fiúk mezőnyében Szathmári Miklós negyedik helyezést ért el, míg a lányok között Baltay Róza a harmadik helyezettnek járó díjat vehette át. Eredményes szereplésükhöz minden bizonnyal hozzájárult az is, hogy a kerületi rendőrkapitányság iskolarendőrei egész évben előadásokat tartanak a Hegyvidék iskoláiban és óvodáiban a gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól.

z.