Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kituno_nyugdijas_diakok_a_Szalon_Egyetemen

Kitűnő nyugdíjas diákok a Szalon Egyetemen

Három évvel ezelőtt jött létre a Böszörményi úti Kulturális Szalon szervezésében a hegyvidéki Szalon Egyetem, ami a kerületi nyugdíjasoknak kínál szakmai kirándulásokat, tudományos és ismeretterjesztő előadásokat, valamint zenei programokat. Az idén közel százhúszan váltották ki a leckekönyvüket, az előadásokon rendszeresen hetven-nyolcvan hallgató vett részt.
Az egyetemi tanév zárásaként megrendezett diplomaosztón Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy ezúttal is sikerült színes kínálatot összeállítani, hiszen az irodalmat, a történelmet, az egészséget, a művészeteket és a természettudományokat feldolgozó kurzusok egyaránt bekerültek a programba. Mint említette, igyekeznek valódi egyetemi körülményeket teremteni, ezért is tekintenek diákokként a résztvevőkre.
„Hallgatóink értékes tudással gazdagodnak, de legalább ennyire fontos, hogy új ismeretségeket, barátságokat kötnek. Talán nem véletlen, hogy a Hegyvidéki Napok főzőversenyét a Szalon Egyetem csapata nyerte meg” – mondta Menyhárt Éva, külön kiemelve a Rigó Jancsi cukrászda, a Balogi Húsáruház, a Natura üzletház, a NIVEA és a Béres zrt. támogatását.
Kovács Lajos szerint elismerésre méltó a hallgatók kitartása és szorgalma. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat Szépkorúak a Hegyvidéken elnevezésű programja maradéktalanul megvalósul, és legalább olyan sikeres lesz, mint amilyen a Szalon Egyetem.
A köszöntőket követően a résztvevők átvehették diplomájukat, ami mellé apró ajándékok is jártak. Külön jutalmat és kitűnő bizonyítványt kapott az a tizennyolc egyetemista, aki valamennyi órán megjelent.
A Szalon Egyetem a nyári szünet után, szeptemberben folytatódik. A negyedik tanévben többek között Csányi Vilmos etológussal és Papp Lajos szívsebésszel is találkozhatnak a hallgatók.

sm.