Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Het_proba_es_fecskepelenka

Hét próba és fecskepelenka

Családi napot tartott a madarak és fák napján a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum. A svábhegyi Jókai-kertben több mint ötszázan vettek részt a játékos vetélkedőkön és a különböző természetismereti programokon.
A gyerekek hét próbát teljesítettek, a verseny végén az állomásokon összegyűjtött pontjaikat ajándékokra válthatták. Bepillantást nyerhettek a madárgyűrűzés fortélyaiba, érdekes ismeretekkel gazdagodhattak a „Madárbarát kert” programmal kapcsolatban, valamint azt is megtudhatták, mi is az a fecskepelenka. Pihenésképpen kulturális kerttúra és környezetvédelmi pingpongbajnokság várta a látogatókat, akik közül a vállalkozó kedvűek a tarajosok és búbosok szépségversenyen is megmérethették magukat.

A programra a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény is meghívást kapott. Mint Mikó Gergely igazgató elmondta, ez jó alkalom volt arra, hogy még többekkel megismertessék a Normafával kapcsolatos terveket. „Még mindig rengeteg a fél információ – jegyezte meg –, ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy ezeket eloszlassuk.”

sm.