Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

„Női Tiger Woods” a Hegyvidékről?

A Hegyvidéken bontogatja szárnyait az egyik legtehetségesebbnek tartott magyar golfozó. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a tizenhat éves Szemerey Lili rohamléptekkel halad előre a ranglétrán, jelenleg a juniorválogatott harmadik számú versenyzője, de azt mondja, ez csak időleges: jövőre szeretne a legjobb lenni, idővel pedig a profik között is bemutatkozna.

Rosalia borfesztivál rozéval

„Egészségünkre!” – nehéz lenne megmondani, hányszor hangzott el ez a köszöntés a negyedik alkalommal megrendezett Rosalia borfesztiválon. A háromnapos program minden eddiginél több kiállítót és érdeklődőt vonzott a Gesztenyés kertbe, ahol természetesen a legfinomabb magyar rozéké, habzóboroké és pezsgőké volt a főszerep.

Óvodapedagógusok karriernapja

A Hegyvidéki Önkormányzat szeptember óta biztosít gyakorlati helyet a XII. kerületi óvodákban az Apor Vilmos Katolikus Főiskola óvodapedagógus-hallgatói számára. A MOM-ban rendezett karriernapon az intézmény végzősei, valamint friss diplomásai megismerkedtek az óvodavezetőkkel, információkat kaptak az elhelyezkedési lehetőségekről.

Tükör Módszer és kutyás terápia

Látványos programra hívta a Fekete István iskola diákjait és a Fejlesztő Napközi Otthon lakóit a Tükör Módszer Bemutató Csoport. A zenés koreográfiára megkomponált gyakorlatok a kutya és az ember harmonikus viszonyát mutatták be. A csoport egyik tagja terápiás foglalkozásokat is tart a Fekete iskolában.

Erdélyi kirándulás

A Határtalanul! program révén Erdélyben jártak a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájának hetedikes tanulói. A gyerekek felkeresték Nagyvárad, Körösfő, Torda, Torockó és Kolozsvár magyar vonatkozású emlékhelyeit is.

Kitartás, önfegyelem, tehetség

Talán nincs is olyan hazai vagy nemzetközi verseny, amin ne szerepelt volna eredményesen a Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Mi a hegyvidéki zeneiskola sikereinek titka? Erről is kérdeztük Dióssy Krisztina igazgatót.

Építészet és természet harmóniában

Fények és árnyékok kontrasztját, ritmusát, a harmóniát sugárzó részleteket, pillanatokat örökíti meg az épület-, város- és tájrészleteket kiragadó fotográfiáin Kazinczy Gyöngyvér, akinek munkáiból a polgármesteri hivatal földszintjén nyílt kiállítás.

A Kós Felnőtt Társulat és A bajusz

Bodzsár Zsuzsa, a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola drámapedagógusa szeptemberben alapította meg a KFT-t, vagyis a Kós Felnőtt Társulatot, az egyáltalán nem korlátolt felelősségű színjátszó társaságot. Hogy milyen volt az első előadás, arról Zsuzsa és Ágh Zsófia, az iskola Szülői Közösségének elnöke mesélt.

Szép udvart termett a jó szomszédi viszony

Egymillió-négyszázezer forintot nyertek el a MOL Zöldövezet programjának köszönhetően a Márvány utca 42. szám alatti társasház lakói arra, hogy otthonosabbá, zöldebbé varázsolják környezetüket. A támogatásból új padokat, biciklitárolót és növényágyásokat vásároltak.

Gyorsan elfogyott az ajándék muskátli

Az idén is egy balkonládányi futómuskátlival kedveskedett a hegyvidéki polgároknak az önkormányzat. A tavaszi virágosztáson huszonnégyezer palánta talált gazdára, mindenkinek tíz tő jutott.

Megújul az uszoda

Jelentős szépészeti és energiahatékonysági fejlesztésekbe kezd az önkormányzat a Városmajor utcai sportközpontban. Emiatt az uszodát és az emeleti, többfunkciós tornacsarnokot is magában foglaló létesítmény június 22. és várhatóan augusztus 23. között zárva tart.

Normafa-applikáció okostelefonra

Elkészült a Hegyvidéki Önkormányzat újabb okostelefonos fejlesztése, a Normafa Park applikáció. Általa könnyen és gyorsan hozzáférhetővé válnak a Normafával kapcsolatos legfontosabb információk, legyen szó a területet érintő hírekről, aktualitásokról, a közelgő eseményekről, vagy akár a helyi időjárásról, aminek ismerete fontos lehet egy kirándulás, vagy bármilyen más, a helyszínre tervezett szabadtéri program kapcsán.

A Sirály sétányra költözik a keddi termelői piac

Hamarosan elkezdődik a Kiss János altábornagy utca Böszörményi úti torkolatának, valamint közvetlen környezetének átépítése. A munkálatok a polgármesteri hivatal melletti kis teret is érintik, ezért az ott működő termelői piac június 2-tól október végéig keddenként a Sirály sétányon várja a vásárlókat. A részletekről a hegyvidéki termelői piacokat január óta szervező, önkormányzati tulajdonú HÁGÓ Kft. vezetőjét, Fekete Gyulát kérdeztük.

„Köszönjük, hogy eljöttek!”

Az igen szavazatok győztek a Normafa rendezésével kapcsolatos május 17-i helyi népszavazáson – jelentette be Pokorni Zoltán röviddel a voksolás lezárását követően.