Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rosalia_borfesztival_rozeval

Rosalia borfesztivál rozéval

„Egészségünkre!” – nehéz lenne megmondani, hányszor hangzott el ez a köszöntés a negyedik alkalommal megrendezett Rosalia borfesztiválon. A háromnapos program minden eddiginél több kiállítót és érdeklődőt vonzott a Gesztenyés kertbe, ahol természetesen a legfinomabb magyar rozéké, habzóboroké és pezsgőké volt a főszerep.

Mámorító élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a negyedik alkalommal megrendezett Rosalia borfesztiválra. A rendezvény minden eddiginél több kiállítót és látogatót vonzott, a Gesztenyés kertben igazi fesztiválhangulat uralkodott: a finom rozék, habzóborok és pezsgők kóstolásán túl izgalmas családi programok várták a szórakozni vágyókat.
A kisebbek egyebek mellett kipróbálhatták az arcfestést, a KRESZ-parkban letesztelhették a közlekedési tudásukat, míg a táncházban a legkitűnőbb dalokra rophatták. „Nagyon jól érzem itt magam! Szeretek táncolni, és a zenék is jók” – mondta a hétéves Anna, aki a többi gyerekkel együtt a színpad előtti kordonon csimpaszkodva élvezte a számokat.
„Első alkalommal még csak fél tucat pavilon volt a Larus Rendezvényközpont területén, most több mint ötven borász mutatkozott be a Gesztenyés kertben” – emlékezett vissza a kezdetekre Váczi János alpolgármester, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a borfesztiválon vásárolt italokkal a magyar mezőgazdaságot is támogathatjuk.
Akadtak olyanok, akikből a bor a legjobbat hozta ki. Az egyik pavilonnál Péter izgatottan várta, hogy sorra kerüljön. „Van egy lány, a baráti társaságunk tagja, már régóta tetszik. Sosem mertem elárulni neki, de most végre sikerült. Nagyon boldog vagyok, mert elhívtam randira, és igent mondott!” – osztotta meg velünk örömét a húsz év körüli fiatalember, aki minden bizonnyal beírja memoárjába a borfesztivál jeles dátumát.
„Már az első perctől kezdve hittünk a Rosalia sikerében. A rozéboroknak idehaza hatalmas divatja, kultúrája van; épp emiatt fontos, hogy ünnepet szervezzünk – fogalmazott Zilai Zoltán, a borfesztivál főszervezője. – A Hegyvidéken itthon vagyunk, az irodánk is a kerületben működik. A Gesztenyés kert kiváló helyszín, nem mellesleg olyan hozzáadott értéke a fesztiválnak, ami megkülönbözteti a többi hasonló rendezvénytől. Ezt igazolják az elmúlt évek tapasztalatai is.” A főszervező ígéretet tett, hogy jövőre is megrendezik a családias hangulatú programot.

B. M.