Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aranyos_kemposok

„Aranyos” kempósok

Remekeltek a kempósok a Törökországban rendezett világbajnokságon, a nemzetek közötti csapatversenyben Magyarország a második lett. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzői összesen nyolc érmet, köztük hat aranyat szereztek.

Megszokhattuk már, hogy ahol csak elindulnak, onnan arany-, ezüst- és bronzérmekkel gazdagon megpakolt bőröndökkel térhetnek haza a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (HHKA) versenyzői. Nem volt ez másképp a törökországi Antalyában rendezett kempo-világbajnokság után sem.
Lacza Ábel immár másodjára védte meg a tavalyelőtt, szintén Antalyában elért aranyérmét semi kempo kategóriában. A 16 év alattiaknál világkupaként számon tartott verseny történetében egymás után harmadszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára a fiatal tehetség, aki kempo kumite versenyszámban is első lett a vb-n.

A felnőtteknél Megyeri Szabina és Baros Tamás is kitűnően szerepelt. Előbbi submission és semi kempo, utóbbi kempo kumite és semi kempo kategóriában ért fel a csúcsra. Két harmadik helyezés megszerzésével vált teljessé a hegyvidéki küzdősport-akadémia eredménylistája: Bartha Boglárka fegyveres kata és semi kempo versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A HHKA sportolóinak eredményeivel – mint a világbajnokság után elmondta – igen elégedett volt Lacza Ádám Illés szakosztályvezető.
A XII. IKF Kempo Világbajnokságon Magyarország 31 arany-, 24 ezüst- és 41 bronzérmet szerzett. A nemzetek közötti csapatverseny összetett rangsorában hazánk a világkupán első, a világbajnokságon második lett.

A Pecsu Press alapján:

fcs.

További információk: www.hegyvidekharcosai.hu.