Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jotekony_szorakozas

Jótékony szórakozás

Koncert, kiállítás, hajnalig tartó mulatozás és jóízű beszélgetések – támogatói bállal ünnepelték a Tüskevár iskola tíz- és a Hiperaktív Alapítvány tizenöt éves működését a csillebérci sportcsarnokban. Az eseményen rendezett árverésnek köszönhetően a diákok új bútorokkal berendezett, felújított osztálytermekben kezdhetik meg a következő tanévet.

Egy estére bálteremmé vált a csillebérci sportcsarnok. Az asztalokon pezsgő, sör, üdítők és finom nassolnivalók csábítottak, a nézőtér egyik szegletét pedig a Tüskevár című könyv híres tutaja foglalta el. A színpadon sorra követték egymást a fellépők: Szűcs Gabi énekesnő, a Budapesti Fesztiválzenekar művészei, Illyés Szabó Anna mesemondó és a The Shades is kitűnő műsorral járultak hozzá a naphoz, amelyen a Tüskevár Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Gimnázium tízéves, valamint az intézmény működését támogató Hiperaktív Alapítvány tizenöt éves fennállását ünnepelték.
A különleges eseményen értékes porcelánváza, festmény, kerámia és könyvek mellett árverésre bocsátották a pekingi olimpián látott magyar zászlót, amelyet Kovács „Kokó” István, Kárpáti György, Novák Ferenc, Czene Attila, Szabó József, Martinek János, Pulai Imre és Csollány Szilveszter dedikált. Az akció elérte célját, a szülők által felajánlott tárgyak egytől egyig elkeltek, így elegendő pénz gyűlt össze ahhoz, hogy a Tüskevár tanulói új bútorokkal berendezett, felújított tantermekben kezdhessék meg a következő tanévet.
„Formailag minden iskolának van egy állami vagy egy alapítványi finanszírozója, fenntartója, ellenben a szülők és a tanárok összefogása teszi ezeket élettelivé. Nélkülük »hidegek« lennének az intézmények – emelte ki a rendezvény fővédnöke, Pokorni Zoltán. – A Tüskevár Bál fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az ilyen és az ehhez hasonló alkalmak kiválóak arra, hogy a szülők és a tanárok ne csak reggel, két percre találkozzanak, hanem nyugodt körülmények között beszélgethessenek, szórakozhassanak.” A polgármester példaértékűnek nevezte az iskola közösségének összefogását, ami a támogatói bálon is megmutatkozott.
A fiatalok is mindent megtettek, hogy gördülékenyen teljen az este. A vendégeket udvariasan fogadták, az öltözőt pedig igazi munkaterületté alakították át: fiúk és lányok együtt mosogattak. A szórakozásról azonban itt sem feledkeztek meg. Ki gondolta volna, hogy a Csavard fel a szőnyeget című Hungária-számra táncolva is lehet poharakat törölgetni…?
„Az iskolába olyan gyerekek járnak, akik minden pillanatban igénylik a figyelmet. Ezért szeretem a munkámat – magyarázta Kovács Péter, a Hiperaktív Alapítvány életre hívója, a Tüskevár iskola igazgatója. – Fantasztikus volt látni a szülők és a kollégák aktivitását, a tapasztalatuk visszaköszönt a bál profi megszervezésében.”

bm