Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kerületi csatornafejlesztés

Nemsokára befejeződik a hegyvidéki szennyvízcsatornázás. A XII. kerületben összesen hat kilométernyi új csatorna épül.

A terveknek megfelelően halad a kerületben tavaly megkezdett nagyszabású szennyvízcsatorna-építés, május első felében a korábban felbontott burkolatok helyreállítását végzi el a kivitelező. Ezúttal az Istenhegyi lejtőn, a Zsolna utca 38-as számú ingatlan és az Istenhegyi lejtő 4. között kell számítani útépítésre. A munkálatok idején kézi forgalomirányítás zajlik az érintett útszakaszon.
Az Európai Unió támogatásával és a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás közreműködésével megvalósuló, Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése elnevezésű program keretében a főváros tizenhat kerületében 240 kilométer új csatornát épít meg a kivitelező Pulzus Plus Kft. A Hegyvidéken a fejlesztésnek köszönhetően a korábban csatornázatlan lakóterületeken – közel húsz útszakaszon – összesen mintegy hat kilométer hosszú, zárt rendszerű, gravitációs hálózat készül. Az új csővezetékek lefektetése mellett átemelő telepek is épültek, valamint egyes szakaszokon növelték a meglévő hálózat áteresztőképességét.
Az érintett ingatlantulajdonosoknak a csatorna üzembe helyezését követően egy éven belül kell rácsatlakozniuk a hálózatra. Amennyiben az adott ingatlanról a szennyvíz nem gravitációs, hanem nyomott rendszeren keresztül távozik, a szükséges átemelőt ingyenesen kialakítják. A berendezés karbantartását a szolgáltató végzi.
A szennyvízcsatorna-beruházásról további tájékoztatás az ingyenesen hívható zöldszámon kérhető: 06/80-205-412 (hétköznapokon 8.00–18.00 óráig). E-mail: info@bpcsatornazas.hu. Web: www.bpcsatornazas.hu.

-os