Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kivalo_keruleti_rendorok_kaptak_jutalmat

Kiváló kerületi rendőrök kaptak jutalmat

A kerületi rendőrkapitányság munkatársai közül az önkormányzat támogatásával tizenöten részesültek elismerésben a rendőrnap alkalmából. A pénzbeli jutalmakat Váczi János alpolgármester, Kósa Gábor, a Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Segyevi Zoltán kapitányságvezető adta át a rendőrségi dolgozóknak.
„A jutalomban részesített kollégák magas színvonalú munkát végeznek – emelte ki Segyevi Zoltán rendőr alezredes. – Munkatársaim számára sokat jelent ez az elismerés, nemcsak az anyagi segítség miatt, hanem azért is, mert pozitív visszajelzést kapnak tevékenységükről, amely az egész állomány elé példaként állítható.”
A Hegyvidéki Önkormányzat minden évben jelentős összegekkel segíti a kapitányság munkáját. Váczi János elmondta, hogy az önkormányzat az általa alapított közrendvédelmi alapítvány közreműködésével nemcsak a legkiválóbb kerületi rendőröket jutalmazhatja, hanem finanszírozni tudja a járőrök túlórában teljesített szolgálatait is, aminek révén az elmúlt évek során számottevő mértékben növelni lehetett a rendőrség közterületi jelenlétét. Hozzátette: ismét megvan arra a lehetőség, hogy az alapítvány közhasznú jogállásúvá váljon, az ehhez szükséges határozatot néhány nappal ezelőtt hozta meg az önkormányzat képviselő-testülete.
Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat az idén 50 millió forintot fordít a kerületi térfigyelő rendszer fejlesztésére. Két évvel ezelőtt a Városmajorban telepítették az első kamerákat, és a kedvező tapasztalatok alapján tavaly tovább bővítették a rendszert. Az idei tervek között újabb tizenkét készülék kihelyezése szerepel, így az év végére már a Hegyvidék közel negyven pontján üzemelnek majd térfigyelő kamerák, amiknek a jelenléte nagyban hozzájárul a közbiztonság erősítéséhez.

sz.