Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vers_es_zene

Vers és zene

Öt zenekar szavalta el dalban a magyar költészet legszebb műveit az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar épületében. Juhász Gyula, Nagy László és Nemes Nagy Ágnes sorai is felcsendültek az 5 szín a verséneklés palettájáról címmel rendezett koncerten.

Öt zenekar, megannyi vers, korlátok nélküli, önfeledt muzsikálás. Hangulatos koncerten vehettek részt mindazok, akik ellátogattak az 5 szín a verséneklés palettájáról címmel megrendezett programra az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar előadótermébe.
„Ez a családias rendezvény lehetőséget nyújt közösségünk számára, hogy nekünk kedves, de teljesen különböző zenei stílusú megoldásokkal találkozzunk a versmegzenésítés palettájáról” – fogalmazott az est szervezője és egyik fellépője, az intézmény másodéves, művészeti ösztöndíjas hallgatója, Osváth Georgina. A Vendéghang együttes énekesnője elmondta, hogy a találkozó ötletét a Hangraforgó zenekar nevével fémjelzett Internetvers Fesztivál adta, ami egykoron számos előadó és költő útját indította el.
„Rajtunk kívül mindenki vidékről érkezett. Amikor az időpontot és a helyszínt sikerült egyeztetnünk, a tervezés, a szervezés, a készülődés, a plakátkészítés összehozta a kis csapatot, s egy várakozással, izgalommal és ötletekkel teli időszak következett” – avatta be lapunkat a háttérbe Osváth Georgina.
A rendezvényen a Live Coals, Tóth Sándor Péter és barátai, a Vendéghang, Bodroghalmi László és a Hangraforgó lépett fel. A magyar irodalom legszebb verseit szedték csokorba, így nem mindennapi módon, egyedi zenei megoldásokkal fűszerezve hallhattuk a közismert költeményeket, egyebek közt Juhász Gyula, Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Kormányos László és Ladányi Mihály műveit.
„Fantasztikusan éreztem magam – mondta Anna, aki barátnőjével együtt vett részt a különleges koncerten. – Szeretem a verseket, örülök, hogy vannak zenekarok, amelyek az irodalomból »táplálkoznak«.”

BM