Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Lakossági fórum: „A devizahitelek és ÖN”

Tisztelt Érintettek! Tisztelt Érdeklődők!
Az MNB és a Széchenyi Hitelszövetség lakossági fórumot rendez. A jelenlegi sokféle jogszabályi változás kapcsán több családnak vannak, lehetnek gondjaik, kérdéseik a devizahitelekkel (lakás, autó, személyi kölcsön) kapcsolatban.
A szerződések megkötésekor mindenki jó üzletnek tartotta a devizában történő hitelszerződés megkötését. Ekkor úgy tűnt, hogy a feltételek igen kedvezők, és lehetőséget adnak a családoknak, hogy többféle célt gyorsabban megvalósítsanak, amit még a reklámok is erősítettek.
Arra azonban, ahová a mai napig elérkeztünk, szinte senki nem számított. Még mindig több százezer családot érint a devizahitelezéssel kapcsolatos probléma. Több esetben emberi kapcsolatok mennek/mentek tönkre, vagy éppen a sok stressz miatt a devizahitelesek és családtagjaik egészsége látta kárát ennek.
A jelenlegi jogszabályi változásokról a média tényeket közöl, mi megpróbálunk emberközpontú ismereteket adni.
Annak a lehetőségét biztosítjuk az Önök számára, hogy ismerjék meg jogaikat, kötelezettségeiket, mozgásterüket a mai törvényi szabályozással kapcsolatban. Megoldási módszereket, lehetőségeket mutatunk be, nem okokat, okozatokat, áldozatokat, bűnösöket! Kiemelt célunk a pénzügyi tudatosság növelése, valamint a pénzügyi kultúra kialakításában történő hatékony részvétel.
Közeleg a banki elszámolási határidő (2015. március 1.–április 30.), ami minden devizakölcsönre vonatkozik!
Az MNB támogatásával a Széchenyi Hitelszövetség ezúton tisztelettel meghívja Önt és kedves hozzátartozóit az alábbi időpontban megtartott ankétra. A részvétel regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, jelentkezését jelezze a 70/32-44-298-as telefonszámon. Ezen a számon előzetesen a kérdéseit is felteheti nekünk.
„A devizahitelek és ÖN”
olyan fórum, amelyen iránymutatást kaphat!
Időpontja: 2015. március 31., szerda.
Helyszíne: MOM Kulturális Központ, Barabás Miklós-terem.

Program:
18.30–19.15 A devizahitelekkel kapcsolatos törvényi háttér ismertetése (megszűnt kölcsönök, problémamentes fizetés, késedelem, felmondás, végrehajtás, követelésengedményezés, peres eljárás).
19.15– Egyéni kérdések feltevése-válasza őszintén, nyíltan.
Kérjük, jöjjenek, tájékozódjanak és kérdezzenek!

Széchenyi Hitelszövetség