Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bolgar_szakemberek_hegyvideki_ovodakban

Bolgár szakemberek hegyvidéki óvodákban

A Hegyvidéki Önkormányzat 2012-ben csatlakozott a Tengeri Akadémia 2020 oktatásfejlesztési uniós programhoz. Ennek keretében immár negyedik alkalommal járt bolgár pedagógusküldöttség a XII. kerületben. A vendégek részt vettek a Jókai Klubban megrendezett szakmai konferencián, valamint ellátogattak a Normafa és az Orbánhegyi Óvodába, ahol bekapcsolódtak a nevelési munkába.
„Júniusban Bulgáriában találkoztunk a helyi szakemberekkel, akik most viszonozták a látogatást. Pedagógusok, intézményvezetők mellett a bolgár oktatási és tudományos minisztérium képviseletében Kasztreva Vánja miniszterhelyettes is tagja volt a küldöttségnek” – mondta el lapunknak Gilicze Zoltán, az önkormányzat oktatási és közművelődési irodájának vezetője.
A Hegyvidéki Mesevár Óvoda műsora nyitotta meg a Pokorni Zoltán polgármester fővédnökségével zajló konferenciát, majd Bátyai Éva, a Mesevár vezetője beszélt az intézményben zajló személyiségformálásról és tehetséggondozásról. Argirova Iliana a bolgár óvodai programokról és nevelési elvekről, míg Rumiana Kirilova, a pleveni óvoda vezetője az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésének lehetőségeiről tartott előadást.
Az uniós pályázatot elnyerő Dunamenti Önkormányzatok Társulása részéről Peter Dulev kiemelte: a program sikerén felbuzdulva már nemcsak a társuláshoz tartozó települések vesznek részt benne, hanem Bulgária más térségeiből is jöttek szakemberek, hogy megismerjék a magyar óvodáztatás rendszerét és a hegyvidéki intézményeket.

(sm.)