Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elso_Viranyos-nap_eros_emberekkel1

Első Virányos-nap erős emberekkel

Mozgalmasra sikeredett a Virányos Általános Iskolában első alkalommal megrendezett Virányos-nap. Ahogyan Szerdahelyiné Jászberényi Ágnes fogalmazott, a kezdeményezés egyszerre szolgálja a közösségépítést és a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítését.
„A mindennapos testnevelés bevezetése óta diákjaink számára biztosított a rendszeres mozgás, ezért most inkább a játékra helyeztük a hangsúlyt, valamint arra, hogy a szülőknek is kedvet csináljunk a sportoláshoz” – foglalta össze röviden a Virányos-nap lényegét az iskola igazgatója. A felhívás „nyitott fülekre” talált, sok család érkezett, hogy együtt szurkoljon a különböző versenyeken, vagy akár be is szálljon a közös játékba.Elso_Viranyos-nap_eros_emberekkel2A nap zenés gimnasztikával kezdődött, majd a kicsik vidám sorversenye következett. Közben a felsősök – fiúk és lányok – parázs focimeccseket játszottak, az osztálycsapatok mellett az iskolaválogatott is pályára lépett.
Nagy sikert aratott a zsinórlabda-minibajnokság, és még népszerűbbnek bizonyult a szintén hagyományteremtő szándékkal meghirdetett erősember-verseny. A fekve nyomást, majd a húzódzkodást követően a Virányos Általános Iskola legerősebb diákjainak Telek Zsigmondot, Vágó Flóriánt és Papp-Laib Marcellt választották meg.

M.