Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Erdemes_regisztralni_a_Hegyvidek_Kartyakat

Érdemes regisztrálni a Hegyvidék Kártyákat

Nagy népszerűségnek örvendenek az ingyenesen igényelhető Hegyvidék Kártyák, több mint kétszáz kerületi elfogadóhelyen lehet kedvezményesen vásárolni ezekkel. Sőt, ha regisztráljuk a kártyát, „multipontokat” gyűjthetünk és válthatunk be, valamint egy nemes hegyvidéki célt is támogathatunk.

Hat évvel ezelőtt indította el az önkormányzat a Hegyvidék Kártya-rendszert azzal a céllal, hogy segítse a kerületben élő és dolgozó polgárok, az itt tanuló diákok, valamint a hegyvidéki vállalkozások egymásra találását. A kártyákkal általában 5–20%-os kedvezményeket kaphatnak a vásárlók az elfogadóhelyeken, míg a vállalkozók a forgalomnövekedés révén juthatnak többletbevételhez.
Ma már több mint kétszáz helyi üzlet, szolgáltató ad engedményeket a Hegyvidék Kártya-tulajdonosoknak. A hálózat része lett a közelmúltban gyógyszertár, fogászat, optika, kozmetika, telefonszerviz, magánóvoda, papír-írószer bolt, kávézó, söröző és borszaküzlet is.
Tavaly májusban az önkormányzat által létrehozott kártyarendszer csatlakozott a MOL és az OTP Bank által alapított országos Multipont törzsvásárlói programhoz. Az azóta kibocsátott, Multipont-emblémával ellátott Hegyvidék Kártyákkal országszerte több mint ezer helyszínen gyűjthetünk kedvezménypontokat, amiket 1 pont = 1 forint értékben be is lehet váltani számos elfogadóhelyen. Bár a Hegyvidék Kártya kedvezményrendszere regisztráció nélkül is működik, fontos tudni, hogy a „multipontok” beváltására csak abban az esetben van lehetőség, ha regisztráltuk a kártyát.
Ha a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásánál tankolunk, s használjuk a regisztrált Hegyvidék Kártyát, literenként öt forinttal egy kerületi közösségi célhoz is hozzájárulhatunk. A támogatandó célról szavazással lehet dönteni. Ily módon 2014-ben a sérült gyerekekkel foglalkozó Fekete István iskola juthatott hozzá a diákok zenei fejlesztéséhez szükséges dobfelszereléshez, az idén pedig a Hegyvidéki Mesevár Óvoda kapott lehetőséget arra, hogy egy KRESZ-pályaként is használható, gumiborítású játszóparkot alakítson ki az udvarán.
A változatlanul ingyenes Hegyvidék Kártyákat interneten, a hegyvidekkartya.hu címen, vagy személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán, valamint a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásánál lehet igényelni, illetve regisztrálni. Érdemes tudni, hogy a multipontos CBA- és MOL-kártyák egyesíthetők a Hegyvidék Kártyában, amibe az említett céges kártyákkal gyűjtött pontokat is át lehet vinni.

d.