Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Eros_evzaro_a_kemposoknal

Erős évzáró a kempósoknál: Eb előtt világbajnokság

Az utóbbi két évben összesen tizennégyszer állhattak fel a dobogó legfelső fokára a Magyar Kempo Szövetség sportolói a lengyelországi Jaworznóban megtartott világversenyeken. Novemberben tovább gazdagodhat az éremgyűjtemény, hiszen ezúttal húsz magyar kempóka indul a WSJO Sport Jiujutsu Világbajnokságon.
Köztük lesznek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolói, Lacza Ábel, Kockás Dávid, Karácsonyi Krisztián, Megyeri Szabina és Megyeri Benjamin is, akik jó esélyekkel vágnak neki a viadalnak. Lacza Ádám Illés tanítványai ugyanis tavaly a WSJO Sport Jiujutsu Európa-bajnokságon három arany- és egy bronzérmet szereztek. Megyeri Szabina duplázni tudott, rajta kívül a két évvel ezelőtt világbajnokságot nyerő Lacza Ábelnek sikerült elhódítania az Európa-bajnoki címet, míg Karácsonyi Krisztián a harmadik helyen végzett.

Az eredményesség mellett a tapasztalatszerzés fontosságát emelte ki Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke. Mint elmondta, a rutinszerzés érdekében szeretnék minél több nemzetközi versenyen rajthoz állítani a magyar kempósokat. Erre kiváló alkalom a lengyelországi torna, ahol erős mezőnyben mérethetik meg magukat az ifjú harcművészek. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kötelékében is tevékenykedő sportvezető hozzátette: december 3–4-én Budapesten rendezik meg az IKF Kempo Európa-bajnokságot, s a világbajnokság kiválóan illeszkedik a magyar sportolók felkészülésébe.

-os