Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Felavattak_a_kibovult_Lauder_Ovodat1

Felavatták a kibővült Lauder Óvodát

Új, modern szárnnyal bővült a Budakeszi úti Lauder Óvoda, így az alapítványi fenntartású intézmény öt csoportban már mintegy száz gyermeket tud fogadni. Az óvoda kertje is átépült a nyár folyamán, az egyik részen korszerű KRESZ-parkot alakítottak ki.

„Mindnyájan különbözők vagyunk, ezt a gyermekek oktatása, nevelése során is tiszteletben kell tartani” – mondta Pokorni Zoltán, aki a kerület képviseletében vett részt a Lauder Óvoda új szárnyának avatóünnepségén. A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzati óvodák és állami iskolák mellett azok az alapítványi és egyházi fenntartású intézmények is fontos szerepet töltenek be a Hegyvidéken, amelyek speciális igényeket elégítenek ki.
Az alapítványi fenntartású Lauder Óvoda huszonöt éve működik a Lauder Javne iskolával szimbiózisban a Budakeszi úton. Merényi Szonja, az óvoda vezetője elmondta, hogy az idén felépült új szárnyban két csoportot helyeztek el, így – már öt csoportban – mintegy száz gyermeket tudnak fogadni. Az épületben az iskola számára is kialakítottak négy tantermet és egy nagyelőadót. Az óvoda kertje szintén megújult a nyár folyamán, az egyik részen korszerű KRESZ-parkot hoztak létre a kicsiknek.Felavattak_a_kibovult_Lauder_Ovodat2„A Lauder egy zsidó óvoda, mindennapjaiban hangsúlyos helyen szerepel a zsidó hagyományok ápolása” – emelte ki az óvodavezető, aki arról is beszélt, hogy a játékokon keresztül igyekeznek fejleszteni a gyerekeket, maximálisan figyelembe véve egyéniségüket. A mindennapos éneklést, mondókázást „zeneovis” foglalkozásokkal egészítik ki, az iskolába készülők pedig a játékos „ovisuliban” próbálgatják magukat és az iskolapadot.
Ez év szeptemberétől az egyik csoportban angol nyelven kommunikálnak a pedagógusok a gyerekekkel, így készítve fel őket az iskolában működő English Plus programra. Ha a szülők igénylik, további játékos angolórákat, valamint sakkoktatást, fakultatív sportprogramokat és mozgásterápiás foglalkozásokat is szerveznek az óvodásoknak.

d.