Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hamarosan_kesz_a_Varoshaza_ter

Hamarosan kész a Városháza tér

A végéhez közeledik a kerület új közösségi terének kialakítása a polgármesteri hivatal épülete körül. A megújult területet november 14-én családi programok kíséretében adják át a hegyvidékieknek. A befejezésre tehát kevesebb, mint két hetet még várni kell, az önkormányzat reményei szerint azonban a hamarosan felavatott tér kárpótolja majd az itt élőket az építkezéssel együtt járó, hónapokon át türelemmel viselt kellemetlenségekért.
A beruházás által érintett részek többsége lapzártánkig elkészült: a burkolatok zöme a helyére került, és a még burkolásra váró helyeken is mindenütt kiépítették a szükséges betonaljzatot. A Margaréta utcában épült, térkővel burkolt új parkolóhelyeket már szeptemberben átadták a környéken lakóknak.
A Farkasrét felé tartó 59-es villamosok önkormányzat előtti megállójának átépítése rövidesen szintén véget ér. Mivel a peron egybeépül az új közösségi térrel, sokkal biztonságosabbá válik ezen a helyen a le- és felszállás. Az új megállóban már kialakították a védőcsöveket a föld alatti elektromos kábeleknek, hogy a későbbiekben burkolatbontás nélkül elhelyezhető legyen a BKK Futár-rendszeréhez kapcsolódó elektronikus tájékoztató tábla.
A munkálatok utolsó fázisában következik a parkosítás, a faültetés, tehát az építkezés idején még kissé szürkének ható terület szépen „kizöldül” majd. A zöld felület mérete összességében nem változik, elrendezése azonban némileg módosul: olyan helyeken is kialakítanak kis zöld szigeteket, ahol régebben beton vagy aszfalt volt.
A közösségi tér komfortjához a növényzet mellett szökőkutak is hozzájárulnak majd. A csobogók gépészete már elkészült, elindításukra azonban az időjárás miatt várni kell tavaszig.

z.