Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Magyar_bronz_a_vivasban

Magyar bronz vívásban

Részvételi rekordot hozott az immár hagyományosan a MOM Sportban megrendezett Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi egyéni kard világkupaverseny. Bár a magyarok ezúttal nem jutottak a legjobbak közé, a második alkalommal kiírt Zarándi Csaba csapatversenyen kárpótolták a szép számú szurkolósereget, a hazaiak ugyanis a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Amióta korlátozták a nemzetenkénti indulók létszámát, soha nem gyűlt össze akkora mezőny kard világkupa-viadalon, mint az idei Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi egyéni versenyen. Ráadásul a negyvenöt országból érkező kétszáztizenkilenc induló között a világranglista első tizenhat helyezettje is pástra lépett a MOM Sportban. Rajtuk kívül eljött Magyarországra a szakág valamennyi még aktív egyéni olimpiai és világbajnoka, és a hazaiak is erős kerettel képviseltették magukat: a londoni ötkarikás játékokon első Szilágyi Áron mellett a riói indulásért szállt harcba Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász és Gémesi Csanád – a világkupa ugyanis egyben olimpiai kvalifikációs verseny is volt.
Sajnos egyelőre ezt egyiküknek sem sikerült elérnie, a veretes mezőnyben ugyanis egyetlen magyar versenyző sem jutott a nyolc közé. A legjobbak, Szilágyi Áron és Szatmári András a 32 között búcsúztak a küzdelmektől. A győzelmet a világbajnok orosz Jakimenko szerezte meg, a második helyen a koreai Kim Junghwan végzett, míg a harmadik a francia Rousset és az orosz Ibragimov lett.
Ami nem ment egyéniben, összejött a szintén a Csörsz utcai sportcsarnokban megrendezett Zarándi Csaba csapat világkupaversenyen: magyarok is felállhattak a dobogóra. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat, a jelenlegi világbajnokot és a kontinens legjobbját is legyőzve, az oroszok és az amerikaiak mögött bronzérmet szerzett.

-ály