Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Segitseg_a_sportkozponttol

Segítség a sportközponttól

A téli időszámítás kezdetéhez igazítva rendezték meg az Átállítás éjszakáját a Hegyvidéki Sportközpontban. A program nemcsak a részt vevő gyerekek és felnőttek számára volt emlékezetes, hanem a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolájának is, hiszen a jegybevételt ennek az intézménynek ajánlották fel a szervezők.
„A legjobb helyre került az adomány, hiszen a kerületünkben működő vakok gyermekotthona komoly pénzügyi gondokkal küzd, a legkisebb támogatás is nagy segítséget jelent számára” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester abból az alkalomból, hogy átadta az intézmény vezetőjének, Fehér Anna nővérnek a belépőkből összegyűlt pénzt.
A nővér megerősítette, hogy a mindennapi működésükre kiható anyagi problémáik vannak. A nemrégiben felavatott új épületükbe új munkatársakat is felvettek, normatívát azonban még nem kaptak, így egyelőre megoldatlan a bérek finanszírozása. Fehér Anna, a Hegyvidék díszpolgára a sportközponttól érkezett felajánlás kapcsán megjegyezte, hogy az általuk gondozott gyerekek is sportolnak lehetőségeik szerint, közülük néhányan részt vesznek a látássérültek országos úszóversenyén, és évről évre szép eredményeket érnek el.
Az Átállítás éjszakáját első alkalommal tartották meg a Városmajor utcai sportközpont uszodájában és tornacsarnokában. Mándoki-Móczán Mónika, a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója reményét fejezte ki, hogy az óvodásoktól a középiskolásokon át a felnőttekig sokakat megmozgató, jótékonykodásra is alkalmat adó programnak lesz folytatása a jövőben.

sz.