Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sport_es_jatek_az_Atallitas_ejszakajan1

Sport és játék az Átállítás éjszakáján

Rendhagyó nyitva tartással és vidám programokkal várta a családokat és az egyedül érkező sportbarátokat a téli óraátállítás előestéjén a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpont. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott Átállítás éjszakája rendezvény mindemellett jó ügyet is szolgált: a jegybevételt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája számára ajánlották fel.

Játékokkal és vetélkedőkkel búcsúztatta a nyári időszámítást a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpont. Az első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal megtartott Átállítás éjszakája rendezvényen az óvodásoktól az idősebbekig mindenki jól érezhette magát. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-t vezető Mándoki-Móczán Mónika elmondta, olyan programot akartak tető alá hozni, ami jól szolgálja a sportolás népszerűsítését, és a család minden tagját megmozgatja.
„Egy jeles napot, eseményt kerestünk, amihez a jövőben is kapcsolhatjuk az új sporteseményt. Végül a nyári időszámítás utolsó napja mellett döntöttünk, így született meg az Átállítás éjszakája, ami egyúttal az uszoda téli rendezvényeinek első állomása” – mesélt az előzményekről a sportvezető.
A program délután a hegyvidéki óvodásoknak meghirdetett miniolimpiával vette kezdetét. A gyerekek először sorversenyeken vettek részt a tornacsarnokban, majd különböző játékos feladatokat oldottak meg a medencében. Győztest nem hirdettek, az ajándékozás azonban nem maradt el, ahogyan harapnivaló és ital is várta a kicsiket.
A középiskolások kispályás fociban és röplabdában mérték össze ügyességüket, őket a felnőttekből összeállított alkalmi – vagy éppen jól összeszokott – csapatok követték a pályán. Az uszodatérben éjfélig látványos programok szórakoztatták a közönséget, a látogatók egyebek közt evezhettek, kipróbálhatták a búvárkodást, vagy sétálhattak a medence felett keresztbe kifeszített kötélen.Sport_es_jatek_az_Atallitas_ejszakajan2Ha valaki néhány perces pihenésre vágyott, bekapcsolódhatott a kézműves-foglalkozásokba és a különböző önismereti, logikai játékokba. Az úszás szerelmeseinek sem kellett lemondaniuk kedvenc sportjukról, a bemutatóktól függetlenül az egyik pályán zavartalanul hódolhattak szenvedélyüknek.
A sokféle sportolási lehetőséget emelte ki Fonti Krisztina alpolgármester, aki arra emlékeztetett, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat számára kiemelt fontosságú az egészséges életmód és az ettől szinte elválaszthatatlan mindennapos mozgás minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Ezt szolgálta a Hegyvidéki Sportközpont kezdeményezése is, ami elérte a célját, hiszen nem csupán az erre mindig kapható gyerekeket, hanem a felnőtteket is alaposan megmozgatta.
A szervezők a rendezvény teljes bevételét a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája számára ajánlották fel.

mm.