Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_jatszoudvart_kaptak_a_gyerekek

Új játszóudvart kaptak a gyerekek

Gyakorlatilag megduplázódott az eddig helyszűkével küszködő Városmajori Óvoda kertjének mérete. A nevelési intézmény új játszóparkkal bővült, amelynek átadását a hagyományos Mihály-napi vásárral egybekötve rendezték meg a gyerekek és a szülők részvételével.

„Nagy öröm körülnézni ebben a csodálatosan megújult, kibővült óvodakertben” – mondta Fonti Krisztina alpolgármester a Városmajori Óvoda új játszóudvarának átadásán. Mint említette, mostanában szerencsére gyakoriak az ehhez hasonló örömteli alkalmak a kerületben. Szeptemberben adták át az Orbánhegyi Óvodák Kiss János altábornagy utcai tagóvodáját, a Hegyvidéki Mesevár Óvoda kertjében pedig a napokban avattak fel egy új, műfüves és gumiborítású játszóhelyet.
Az alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt-hat évben, jelentős beruházások révén, közel négyszázzal növelték az óvodai férőhelyek számát. A bővítési feladatok mellett ugyanakkor a meglévő óvodai infrastruktúrára is jutott figyelem, minden évben lezajlottak kisebb-nagyobb fejlesztések az intézményekben.
A Városmajori Óvodában most egy régóta várt, nagyszabású beruházást hajtottak végre, aminek köszönhetően nemcsak megduplázták a gyerekek játékra alkalmas területét, hanem az eddig használhatatlan rézsű nézőtérré alakításával a közösségi programoknak is kiváló helyszínt biztosítottak. A bővítéshez a pénzügyi és jogi feltételeket is meg kellett teremteni, hiszen a kertet az Acsády Ignác utca lezárt szakaszának bevonásával tudták megnövelni.
Az óvodának nem volt igazi játszóudvara, ezért nagy előrelépés a fejlesztés – hangsúlyozta az intézmény vezetője. Bálint Beáta elmondta, hogy a terület adottságai miatt teraszosan kialakított játszóhelyeket forgó rendszerben használhatják a csoportok. Az óvodába jelenleg közel százhúsz gyermek jár, így az új játszóterületet maximálisan ki tudják használni.
„Mint minden »rendes« játszóudvaron, itt is van homokozó, játszóház és csúszda, ezeken kívül azonban más izgalmas játékok is helyet kaptak” – mondta el lapunknak a tervező, Szalay-Szakály Zsuzsanna, aki a különlegességek között említette a minden irányban kilengő négyszemélyes madárfészekhintát, a körhintát, valamint a készségfejlesztő, interaktív szabadtéri társasjátékokat.
A tájépítészmérnök nem először tervez játszóhelyet a kerületben. Az ő nevéhez fűződik a polgármesteri hivatal mögötti Margaréta játszótér újjáépítése is, amely töretlen népszerűségnek örvend azóta, hogy egy évvel ezelőtt átadták a hegyvidéki családoknak.

sz.