Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Utpalyat_mintazo_jatszopark_a_Mesevarban2

Útpályát mintázó játszópark a Mesevárban

KRESZ-pályaként is használható, műfüves és gumiborítású játszóterületet alakítottak ki a Hegyvidéki Mesevár Óvoda udvarán. A fejlesztéshez a „Többet tehet, mint gondolná” program révén a Hegyvidék Kártya-tulajdonosok is hozzájárultak vásárlásaikkal.

„Úgy lehet jótékonykodni, hogy az nem kerül pluszpénzünkbe” – magyarázta az új játszópark átadásán Pokorni Zoltán. A polgármester elmondta, hogy az Istenhegyi úti és a Mészáros utcai MOL-töltőállomásoknál, amennyiben valaki regisztrált Hegyvidék Kártyát is használ üzemanyag-vásárláskor, literenként öt forintot írnak jóvá egy kerületi közösségi program javára.
A támogatandó célról szavazással dönthetnek a hegyvidékiek. Tavaly a sérült gyerekekkel foglalkozó Fekete István iskola vásárolhatott a diákok zenei fejlesztéséhez szükséges dobfelszerelést, míg az idén – szoros „versenyben” – a Hegyvidéki Mesevár Óvoda új játszórészének kialakítása kapta a legtöbb szavazatot. A Hegyvidék Kártya-program által 660 ezer forint jutott az óvodának, s ehhez az összeghez az önkormányzat közel kétszer ennyit tett hozzá, hogy megvalósulhasson a beruházás.Utpalyat_mintazo_jatszopark_a_Mesevarban1„Az udvarunk egy része száraz idő esetén a nagy por, esős napokon pedig a sár miatt használhatatlan volt, ezért kértük, hogy egy gumiborítású pályát alakíthassunk ki ezen a területen” – mondta Bátyai Éva óvodavezető. Hozzátette, hogy az útpályát mintázó új játszópark ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy a gyerekeknek átadják a biztonságos közlekedéshez szükséges alapismereteket, továbbá hogy alkalmanként közlekedési vetélkedőknek, például a kerületi Pindur Pandúr-versenynek biztosítsanak helyet. Az óvoda szeptember 1-jétől – a csoportszám növelésével – 275 férőhelyessé vált, ezért nagy szükség volt arra, hogy az udvar eddig kihasználatlan részei is alkalmassá váljanak a szabadtéri játékra.

z.