Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hordothato_harmonia

Hordozható harmónia

Expresszív színek, lágy vonalak, felnagyított részletek – Tóth Anna líraian jeleníti meg belső rezdüléseit, a világgal kapcsolatos gondolatait. A fiatal festőművész munkái most a polgármesteri hivatal emeleti folyosógalériáján láthatók.

Tóth Annát korán megérintette a művészet, már kislány korában tudta, mivel szeretne foglalkozni, ha felnő. Ezért is szeret a műtermében lenni, ahol – mint mondja – csak ő van, a vászon, az ecset és az ihlet.
A fiatal alkotó nem ismeretlen a hegyvidéki közönség előtt. Képeit láthattuk már a Kulturális Szalonban, ahol nemcsak kiállítóként, hanem tanárként is megfordult: több művészetkedvelő hegyvidéki tőle tanulhatta meg a festészet csínját-bínját.
Most az ügyeiket intéző kerületieknek is bemutatkozik. A polgármesteri hivatal emeleti folyosógalériáján Hordozható harmónia címmel nyílt tárlatán expresszív, ugyanakkor lírai műveit sorakoztatja fel. Ezek a munkák a színek játékával és a lágy vonalak táncával hívják vizuális kalandozásra a szemlélődőt.
„Tóth Annának a jelenlevés festést jelent. Belső tájait, élményeit, sejtéseit festi ki magából. Minden egyes képén kérdésekkel foglalkozik; válaszokat a munkafolyamat során keres, a látvánnyal pedig mindennek a gondolatiságát hozza létre” – méltatta az ifjú festőt Kiss Eszter, a fóti Németh Kálmán Emlékház gyűjteménykezelője.
„Szeretek a színekkel játszani: a hordozófelületen mindegyik árnyalatnak szerepet adok, melyek így, együtt hozzák létre azt a harmóniát, amire mindnyájunknak szüksége van” – fogalmazta meg alkotói módszerét Tóth Anna, akinek az egyik legérdekesebb műve a deszkadarabokból összeálló festménye. A felnagyított részleteknek köszönhetően olyan izgalmas kompozíció jött létre, ami valóban hordozhatóvá teszi az általa árasztott harmóniát.

BM

 

A festmények március 18-ig megtekinthetők a polgármesteri hivatalban ügyfélfogadási időben. Cím: XII., Böszörményi út 23–25.